– Svakodnevno čujemo predizborna obećanja i obmanjivanje javnosti po pitanju zdravstvene zaštite građana grada Makarske, Makarskog primorja, Vrgorca, Imotskog, otoka, a svakako i turista koji će nas posjetiti ove godine. Razina zdravstvene zaštite iz dana u dan je lošija, građani nezadovoljni – upozorava grupa birača s kandidatom za gradonačelnika Sinišom Srzićem.

U pismu upućenom medijima nadalje stoji -Ministar zdravija RH Milan Kujundžić kao da ne poznaje zakone, uredbe, preporuke, povijest, a posebno sredinu iz koje je potekao. Odmah do njega svrstao se i dugogodišnji ravnatelj doma zdravlja Splitsko dalmatinske županije prim. dr. Dragomir Petric koji uvjeravaju građane grada Makarske kako ukidanjem rodilišta, laboratorija kao i drugih usluga (koje su građani prije konzumirali) imaju istu zdravstvenu zaštitu, ako ne i bolju. Uz to se još trude uvjeriti građane kako je to u skladu sa svjetskim standardima. Osim toga uvaženi ministar predlaže i dnevnu bolnicu u Zagvozdu. Podsjećaju da Makarska prema popisu iz 2011. ima 13.834 stanovnika, okolica 27.707, a šira okolica koja gravitira Makarskoj je 60.000 stanovnika, a tijekom turističke sezone na Primorju je 50 tisuća turista, a ostvari se ukupno 4,9 milijuna noćenja. Zagvozd prema popisu iz 2011. godine 1.188 stanovnika, a još gravitira Imotska krajina s 33.253 st. (sam Imotski 10.000 st). Zagvozd ostvari 2.982 noćenja turista, ukupno sa okolicom 34.433. Građani Makarskog primorja izgradili su Dom zdravlja samodoprinosom 1978., da bi se 18. rujna 2003., prema odluci Splitsko-dalmatinske županije , zajedno s domovima zdravlja Brodosplit, Hvar, Imotski, Kaštela, Omiš, Sinj, Solin, Split, Supetar, Trogir, Vis i Vrgorac pripojio jedinstvenoj županijskoj ustanovi. Makarski dom zdravlja izgrađen je da bude bolnica. Političkim dekretom  isto je netko zaustavio. Međutim ostala su dva odjela: interna medicina i ginekologija (zatvorena), a da bi Makarska dobila status bolnice trebaju joj još 2 odjela i to pedijatrija koja bi mogla biti u zgradi Doma zdravlja, a kirurgija bi mogla biti u trenutnoj S.B. Biokovka i dijeliti salu s budućom ortopedijom (radili bi se mali zahvati-ambulantni kroz dnevnu bolnicu). Na taj način stvorili bi se preduvjeti da se rodilište vrati u Makarsku jer je zatvoreno zbog toga što nije imalo salu za operacije. Uz manju rekonstrukciju može zadovoljiti potrebe dnevne bolnice na zadovoljstvo svih građana i turista koji bi koristili njene usluge. Makarska nudi atraktivnost življenja pojedinim specijalistima i svakako bi privukla velik broj stručnjaka koji bi ostali živjeti u Makarskoj. Zbog svega navedenog smatramo da će ministar Milan Kujundžić progledati kao stručnjak , i da će prestati podržavati loša politička rješenja, a na štetu svih onih kojima je zdravstvena pomoć potrebna – ističe grupa birača i kandidat za gradonačelnika Siniša Srzić. (Makarsko primorje)

1 KOMENTAR

 1. Srziću, ne seri. Nisi originalan. Sve to ti je Hloverka već rekla, pa sad kupiš njezine ideje. Puno si “dobroga” napravio za Makarsku pa sad imaš obraza izać na izbore. Sram i stid te bilo!

 2. Odjel kleptomanije treba otvorit. Za Gorana Mirosavljevica, Zdenka Susvida je otkinio najmanje za 200 000€ od kad radi u njega. Sta ce tek bit ako sidne u gradsku fotelju.

 3. Sretno Siniša.
  Hlo idi u Zagreb, na ručak sa Kujundžićem.
  Ni ti ni on nikada niste ni ušli u Makarski Dom zdravlja.
  Rugaš nam se!

 4. Prozovi žohare Siniša!!!!! Sve je ovo dogovoreno!
  Zašto su nam zatvorili rodilište, sad će laboratorij. Sutra rendgen, prekosutra Dom zdravlja!???
  Do kada???

 5. Siniša, zašto predlažeš otvaranje oper.sale u Biokovci. Zgrada DZ Makarska, to ima, a nalazi se u produžetku Hitne pomoći, gdje su se nekada izvodili manji zahvati. Meni su napravili operaciju na oku?! sada se ti prostori koriste za “orgijje” osoblja Hitne i dr. U prizemlju zgrade, nalazi se Dormitorij-dva studia, gdje bi boravili specijalisti. Znači da tamburate u praznu, jer se vidi da ne znate da bi se još neiskorištenog praznog prostora moralo iskoristi. Pedijatrija se nalazila u istočnom prizemlju, za pedijatra je završiula dr Arapović, pa je nisu htjeli primiti da radi, a sada će i dr Ćović?! Za voditelja Labosa je već bila zaposlena na određeno vrijeme, u zamjenu za odsutnu osobu, kvalificirana osoba, koja e nakon isteka ugovora prestala raditi. Iz ovoga se samo vidi da vam je kandidatura za vođenje Grada, čista trgovina. U političkom životu grada su dugo drmala dva doktora, pa vidite što nama se dogodilo. Moje mišljenje jje da e ukinuto rodilište, da se ukine rađane makarana, crvene bagre. Sritno vam bilo.

 6. Kako se zove onaj stari s mimikine liste sta je diga ruku za nove izbore pa Dragan Srzic nikad nije.posta gradonačelnik?a mimikin.za nagradu dobio posal u ljubuškom croatiaosiguranju ! I bolje da je zajeba zingina ha ha … onda je novak hitno sredio groblje i dvoranu s bazenom.

 7. Neka Srzić zamoli Lavčeviće, da podignu kredit, pa safradi bolnicu, te nek rok otplate počne za četri godine, rata kredita da bude uvećana za
  zateznu kamatu, na takav je način kupljena zemlja za Dvoranu, a već je bila iskopana rupa od strane SDP-a, sa malom korekcijom u roku od 15-20 izdata bi bila građevinska dozvola. To nije Srziću i Novaku odgovaralo, jer se privatne obaveze-dugovi ne bi mogli podmiriti.
  Bože, koliko li je građane koštala Dvorama, koja građevinski ne košta pišljiva boba

 8. Čitam ja ove komentare i mislim da i oni pokazuju koliko je Makarska grad. Bolje rečeno, koliko nije.
  Dragi moji hadezeovci i sdpovci, ako vas ovoliko boli pojava ove liste koliko će vas tek boljeti rezultati izbora!?

 9. Restoran Bagin most, pozamasna ekipa na rucku sa Jurom Drkanom, dogovori o financiranju HDZa. I dodjeli koncesija i poslova nakon izbora.

 10. …a najlipši na cilom svitu, to je bili Makarski žal ….(nije više jer ga je nasuo zemljom mimikin i novak) svaka čast Ivi Sumiču,čuvaru plaža!

 11. I te kako se vraća usluga za Deep, nočnim klub u kojem se konzumiraju opijati.Pitajte kolika je zarada od betoniranih škrija ili za neke stina ili stena, gdje se sada postavljau ležaljke, suncobrani……..
  Zna se da je nekada splila ili pećina bila pod morem za svake plime , a sada nasuto i betponirano sve po “pravosudnom zaštitom”.
  Za koliko ste hdz-e”= sdp-e stavili u džep, za ne uklonjene terase-štekaate na najužem dijelu “bilog makarskog žala. Prekršano i rivično osuđeni Berlinovci,Makarumi-Mukrumi-Ankora.Tako možeš i ubiti čovika, platiti kaznu i sve je ok-

 12. Ljudi , popis želja ludih baba , nepoznavanje zakona , m m kao vertikala morala , o vrčino makarska …, ovaj “grad” postaje bježiiznjegagrad…..

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime