Na današnjoj novinskoj konferneciji u hotelu Biokovo, kandidat za gradonačelnika Siniša Srzić u društvu Mirne Delić i Dajane Kovačević govorio je o problemu odlaganja otpada u Makarskoj.

Zašto građani Makarske godišnje za odvoz i zbrinjavanje otpada plaćaju cca. 8,5 milijuna kuna? Zašto? Da bi punili blagajne drugih gradova i općina, kazao je Siniša Srzić.
Prema njegovim riječima, građani bi trebali biti sretni kada je SDP na vlasti da se otpad odvozi u gradove gdje je također SDP na vlasti,  a kada je HDZ na vlasti, onda u gradove gdje je HDZ na vlasti.
– Kakva je to igra s gradskim novcima, s novcima građana? Je li moguće da nitko od nadležnih institucija do sada nije reagirao? Svi znamo da je iznos od 8,5 milijuna kuna podložan postupku javne nabave, no je li to učinjeno?, pitao se Siniša Srzić.
Srzić predlaže dugoročno rješavanje problema s otpadom smatrajući kako se sve skupa može dobro unovčiti jer u ovom trenutku Hrvatska uvozi i papir i mnoge druge sirovine, a s druge strane bacamo tu istu sirovinu naglašavajući pritom kako otpad nije smeće već ga mi takvim pravimo.
– Suradnjom i zajedničkim ulaganjem s općinama Makarskog primorja i Zabiokovlja te Grada Vrgorca osnovat ćemo centar za prikupljanje i odvajanje otpada – separiranja i obrade otpada po principu  maksimalnog iskorištavanja korisne sirovine iz otpada, kazao je, između ostalog, Siniša Srzić.

1 KOMENTAR

  1. Siniša će biti novi gradonačelnik! Mislim da to zaslužuje. Puno je učinio za ovi grad i vidim da ima želju i dalje radit za grad. Nebi da ga diraju zli komentari odavde. Pametan je on čovjek i zna da su sve to namišteni komentari. Drži se Siniša! Pobjedi!

  2. Sa samo dva mandata uvijek je odlučivao. Trčao je samo po trgu Tina Ujevića, od Komiteta-SDP, pa i HDZ-e. Nisu ga mogliu
    ufatit ni za glavu ni za rep. Dogovorio sa Draganom Srzić, po dvi godine prve face Grada, onda u dogovoru sa HDZeom zaeba Dragana, koji nije postao gradonačelnik.

  3. za koliko si unovcio ona 2 mandata sa panđicen kurbo od pojave jebo ti pas mater tebi bilicu i bebeku brkanu s kojima čorbaš smrade i izrode..

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime