Na konferenciji za medije nezavisni kandidat za gradonačelnika i nositelj liste grupe birača dr.sc. Siniša Srzić, u nazočnosti Dražena Kuzmanića i Darka Svaguše, u prvi plan je stavio turizam, zaštitu okoliša i prostora.

Srzić je naglasio da je prema važećem Prostornom planu iz 2006. izdvojeno građevinsko područje Biloševac kao ugostiteljska zona namijenjena izgradnji luksuznih hotela ali isključivo temeljem planske dokumentacije koja ovaj prostor rješava kao cjelovitu funkcionalnu turističku zonu. Međutim, događaju se nepredviđeni zahvati u zadnjoj oazi najvrjednijeg dijela Makarske. Srzić je podsjetio da je u vrijeme dok je 2006. bio gradonačelnik Grad Makarska s Županijom potpisao promemoriju da se na Biloševcu ne mogu događati promjene u prostoru dok se ne izmjeni prostorni plan Biloševca. Ovaj prostor je brend ne samo našeg grada već Dalmacije i Hrvatske, a sada tamo imamo nekoliko ‘napada’ na prostor, a nitko ništa ne poduzima. Na Biloševac treba doći lanac hotela koji će nam osigurati cjelogodišnje bavljenje turizmom, a ne graditi apartmane, mišljenja je Srzić. – Kako nadležna ministarstva, inspekcije i ostale službe nisu sposobne i ne žele zaštiti naš grad, kada postanem gradonačelnik proglasit ću moratorij o bilo kakvim aktivnostima na području Biloševca, i to sve dok se ne provede urbana i pravedna komasacija, najavio je Siniša Srzić. Dodao je da će izrada Master plana turizma biti također među prvim potezima njega kao makarskog gradonačelnika. Još je dodao da su u pregovorima s listama na županijskog razini, ali svoje uključivanje uvjetuju time da se u Makarskoj riješi Dom zdravlja, poboljša školstvo, gospodarenje otpadom, preispitaju koncesije za plažu. (Makarsko primorje)

1 KOMENTAR

 1. Svaka čast Siniša Srzić, ako ćeš se toga pridržavati, kad postaneš gradonaelnik, samo ćeš prije proglašenja moratorija na Biloševac, morati dati otkaz O. Radiću i D. Srziću.

  • Oće oće pridržava će se kao i prije.Pranje novca pomoću radova po gradu,uvećanje cijene radova.Naravno i svojim partijskim drugovima graditi po parcelama o trošku poreznih obveznika.
   KAO SLIJEDEĆE-DRUŽE SINIŠA JESI LI JOŠ U SLUŽBE”SDB”jesi li srbima vratio zaduženo oružje.Ako nisi njima zašto to nisi učinio 20 god.nakon rata…
   Oćete li debili glasati za UDBASA I KOSOVCA, pa uzmite još i KAJBU isto je udbaš i kosovac

 2. Bože, što ti bi kad si izabrao za zamjjenike, dva obična linca- gdje oni dođu tu trava ne raste. Sigurno te Bebel zamolio da ga makneš od Biokovke.

 3. Srziću, ti si stvorio Ognjena Radića, stvorili ste zajedno nered u prostoru, a sada bi radio red. Dobro ti je neko napisa da prvo Ognjena moraš maknuti. A kako ćeš kad si mu mentor bio???

 4. Bar nek je makarsko prezime pa i da je lose sve za razvoj grada ako se mora bolje da nas nas covik unisti nego oni sto su do jucer vrsili nuzdu u poljskom wc

 5. Mimikin hvala sto si mi omogučio pròdat zemlju hercegovcu i time uništit park na spomeniku glavica nama Makaranima.
  Tvoj Dudo Andrijasevic

 6. Pokušala te je spriječit ona Gabric u vijecu , ali nije uspila ha ha…sta ce ona….mogu sad Tonci Pivac i ostali antifašisti lajat na misec

 7. Tribas Mimikin izmjenit plan i na Biloševcu pa da Hercegovci grade zgrade do kuka pa ce sve do Krvavice biti grad a tebi love do krova…..

 8. Sinisa je jedini ukazao na brspravno masipanje pomorkog dobra Obitelji Puharic ispred Diska Deep.Bebek-HDZ je nakon toga izgubio izbore.Bilosevac je projekat HDZa preko kojega reketari poduzetnike.Činjenica da jd grad donio nekoliko DPUa,al da nitko na Bilosevcu nista nije izgradio.Sinisa je u pravu i Hercegovcima koji su kupili zemlju na Bilosevcu treba sve osporiti.Bebek nije dozvolio gradnju nece ni Sinisa.

 9. ti si veliko zlo za makarsku kao i ona baba hloverka ,a o hdz=sdp-u da i ne pricam to je vec logićno gubo jedna prevarantska i kriminalna,…

 10. On če uvodit red u Makarskoj moš mislit.koliko li je nereda napravio prije da se grad još neče oporavit za 30 god.A sad bi on zaustavĺja apartmizacij dok mu štogo ne stave u žep.ha.ha.Jadniče jadni

 11. sta se cudite,pa sinisa je vazda bija prevarant i mutikasa prema tome pustite ga neka sa svojiom sacicom neznalica izadje i blamira tu mrvu oko sebe sta supopusili njegovu slatkorijecivu pricu..

 12. Prostaci, i žene bi žrtvovali za lopovluk. Samo gay zna ko je gay,
  Hercegovci su punikrvi muškarfci, znam za jednog, a i moe prijatelice koje smo se za nih vezale, dok nas smrt ne rastavi. Ser, seri moj golube

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime