Građanska inicijativa Svi za Kalelargu poslala nam je priopćenje pod naslovom: „AŽI I OBMANE S NARODNOG TRGA 1. RADE ŠIMIČEVIĆ ODBIJA POTPISATI ZAPISNIK S ODBORA ZA PREIMENOVANJE ULICA I TRGOVA!“.

Priopćenje objavljujemo u cijelosti:

Unatoč izjavama predsjednika Odbora za preimenovanje ulica i trgova, Rade Šimičevića, kako je donesena i potpisana odluka da prijedlog Građanske inicijative Svi za Kalelargu ne ide na sljedeće Gradsko vijeće, jučer se u novinarskim krugovima pojavila informacija, koju danas i službeno potvrđuje pročelnica Mirjana Zubčić, kako Rade Šimičević nakon sastanka gore spomenutog odbora – nije htio potpisati konačni zapisnik koji je trebao biti dostavljen medijima neposredno nakon donošenja odluke.

Zašto Šimičević do danas, 24. rujna 2014. godine nije potpisao zapisnik, ne znamo. U Gradu Zadru pokušavaju se izvući birokratskim odgovorima, no što dublje zaposlenici Grada Zadra ulaze u obrazloženja, to ih brže demantiraju drugi zaposlenici. Što se zapravo dogodilo, vjerojatno znaju samo gradonačelnik Božidar Kalmeta, i sam Šimičević. Osim najprizemnijeg licemjerja Rade Šimičevića koji je pregazio svoju riječ i svoj potpis, njegov je čin izdaje građana Zadra u očima javnosti, ali i svoje struke posljednjih dana okarakteriziran kao političko-beskičmenjački. Također, bitno je za istaknuti i kako Grad Zadar opet funkcionira kako bi trebao, o čemu potvrđuje i dokument koji vam dostavljamo u prilogu.

Naime, prema dostupnim informacijama, Referentica za pripremu sjednica Gradskog vijeća, koja je zajedno sa pročelnicom Zubčić vodila službeni zapisnik gore navedenog odbora, imala je dokument koji je Rade Šimičević, vidno nervozan i ljut, tada je, kao i jučer i danas – odbio potpisati! Kada će dokument Šimičević potpisati, pitanje je samo vremena. Valjda će Rade konačno održati svoju riječ koju je dao u dva navrata na sastanku s predstavnicima inicijative Svi za Kalelargu. Citiramo, kazao je, “glasat ću onako kako mi partija kaže”. Pa, Rade, konačno potpišite ono za što ste glasali na Odboru za preimenovanje ulica i trgova. Odnosno, još jednom dobro pogazite svoje dostojanstvo i konačno skupite hrabrosti i potpišite odluku protiv onoga što ste u subotu 3. svibnja 2014. godine potpisali na KALELARGI.

S poštovanjem, Građanska inicijativa Svi za Kalelargu

U Zadru, 24. rujna 2014.