Strava na zagrebačkoj Ilici: Tramvaj vukao muškarca čije je tijelo udaralo po stupićima

0

Nešto  iza 10 sati na križanju Ilice i Reljkovićeve ulice došlo je do nesreće u kojoj je teško ozlijeđen stariji muškarac. Kako doznajemo od glasnogovornika ZET-a, muškarac je istrčao pred tramvaj broj 6.

Prema prvim informacijama činilo se da je podletio pod tramvaj, no on je samo izletio na cestu pred tramvaj. Od siline udarca popucalo je prednje staklo tramvaja”, rekao nam je Jurić.

Muškarac trenutno van životne opasnosti

Muškarac je teško ozlijeđen i prevezen u bolnicu. Kako doznajemo, muškarac je trenutno van životne opasnosti, no, iduća 24 sata bit će presudna za njegov oporavak jer je stanje ozbiljno i može doći do komplikacija. Polomljeno je više rebara, ima puno zraka u plućima te mu trenutno buše rebra i vade van zrak.

Očevidac: Tramvaj ga je vukao

Indexova novinarka razgovarala je u Vinogradskoj bolnici s očevicem nesreće koji je došao u bolnicu kako bi doznao u kakvom je stanju muškarac koji je stradao. On nam je ispričao kako je prolazio s djetetom kada je začuo udarac, okrenuo se i vidio kako tramvaj vuče muškarca čije tijelo udara po stupićima na pločniku. “Zato sam i došao u bolnicu da vidim kako je. Grozno je bilo.”, dodaje još uvijek u šoku. Kako bismo provjerili njegove navode čuli smo se još jednom s glasnogovornikom ZET-a te smo kontaktirali i policiju. U policiji su Indexu kazali kako do završetka očevida ne mogu davati nikakve informacije. “Zasad možemo potvrditi samo da je tramvaj naletio na pješaka”, rekli su nam. “U ovim trenucima slučaj je nezahvalno komentirati, a točne okolnosti koje su dovele do nesreće utvrdit će se nakon dovršetka očevida i pregleda zapisa iz crnih kutija i sustava video-nadzora. Prema prvim informacijama vozačica je prolazila raskrižjem na zeleno svjetlo kada se nesreća dogodila”, rekao nam je Jurić iz ZET-a. Tramvajske  linije 2, 6 i 11 koje su zbog prometne nesreće u Ilici kod Vinogradske ulice prometovale skraćeno do Zapadnog kolodvora od 10.50 sati prometuju redovito.  Od Črnomerca do Zapadnog kolodvora putnike su prevozili autobusi. (index.hr)