Mlada HDZ-ova zastupnica Dragica Vranješ danas se u saboru ulizivački obratila ministru Krstičeviću tijekom rasprave o fijasku s borbenim avionima


Dok su zastupnici oštro napadali Krstičevića i vladu, HDZ-ovci su se na sve načine pokušavali obraniti. Jedan od načina obrane bilo je i obraćanje mlade HDZ-ovke ministru obrane, na koje je Krstičević imao spreman odgovor u kojemu je ishvalio sebe i rad svog Ministarstva, piše Index

Ovakav način postavljanja pitanja u saboru nije za čuđenje. Naime, Index je već objavio upute kako vlada naštimava dogovorena pitanja za premijera i ministre.

HDZ-ovka je kći i žena HDZ-ovca

Dragica Vranješ u Hrvatski sabor je ušla 19. listopada 2016., kao zamjenica Milana Kujundžića. Tada se još prezivala Roščić, a prezime je promijenila 7. listopada 2018. godine, nakon udaje za Jozu Vranješa. 

Ovdje je zanimljivo napomenuti kako je mlada HDZ-ovka kći HDZ-ovog načelnika Baške Vode Joska Roščića, a njen muž, Jozo Vranješ, HDZ-ov je dogradonačelnik Makarske. Sve je ostalo u obitelji. 

Rođena je 21. ožujka 1988. u Makarskoj, a nakon djetinjstva provedenog u Baškoj Vodi i u Makarskoj završila je Ekonomski fakultet u Splitu. Nakon diplome na Ekonomskom fakultetu, postala je demonstrator za političku ekonomiju na Pravnom fakultetu. 

Stažirala u Plenkovićevom uredu

30-godišnja HDZ-ovka je provela mjesec dana stažirajući u europskom uredu Andreja Plenkovića u Bruxellesu. 

Vranješ je i članica brojnih saborskih odbora. Između ostalog, HDZ-ovka je članica Odbora za turizam, Odbora za europske poslove, Odbora za financije i državni proračun te članica Odbora za međuparlamentarnu suradnju. Također je i voditeljica Izaslanstva Hrvatskoga sabora u Parlamentarnoj skupštini Mediterana te zamjenica člana Nadzornog odbora Hrvatske banke za obnovu i razvitak iz reda zastupnika.

Članica Nadzornog odbora FINA-e

Osim toga, Dragica Vranješ je članica i Nadzornog odbora FINA-e. Također, obnaša dužnost predsjednice lokalne akcijske grupe Lag Adrion.

“Puno se posla napravilo za Podbiokovlje, imotski, vrgorački i omiški kraj. Podatak da smo u 2018. imali 87 milijuna vrijedne prijavljene projekte i našim korisnicima osigurali sredstva za 85 novih radnih mjesta, sam po sebi govori dovoljno”, rekla je u nedavnom intervjuu za lokalni portal Makarsko primorje.

Fešta s Cecom

U 2017. godini u Baškoj Vodi je održan domjenak u organizaciji Općine koju još od 1993. vodi njen otac Josko. Na domjenku je bila i Dragica, a Index je objavio snimku s fešte na kojoj se čuje hit Svetlane Ražnatović Cece “Šta je to u tvojim venama”.

HDZ-ovku je iznenadilo pitanje o Cecinoj pjesmi.

“S članovima ekspedicije Vlaji na Himalaji bila sam na predavanju koje su organizirale udruge iz Baške Vode i Općina. Poslije je bilo druženje. Cecu osobno ne slušam pa ni ne znam njene pjesme. Zamolila sam pjevača da izvede pjesme ‘Kad mi padne šešir na čelo’ i ‘Rastao sam pored Dunava'”, odgovorila nam je tada na upit. 

Glasala za Zakon o koncesijama

Dragica Vranješ je jedna od zastupnika koji su 2017. izglasali Zakon o koncesijama, koji omogućuje vladavinu povlaštenih nad obalom, a u dodjeli vrijednih i strateških dobara sasvim je isključena lokalna vlast i lokalno stanovništvo.
Kako navodi Makarsko primorje, Dragica Vranješ posljednje dvije godine živi na relaciji Baška Voda, odnosno Makarska – Zagreb.

1 KOMENTAR

  1. Draga moja Zorica,iskreno mi vas je zao,cijele tvoje obitelji,jer ce vrijeme pokazati koja zmija vam je usla u kuću.Kad do toga dođe sjetite se ovih riječi.

  2. Dida joj je biošnik ili bolje rečeno špija, ćaća Joško Roščić isti kao i njegov pok. ćaća špijun. Uzimao je od 92.godine i školovao svoju ćer Dragi u saborsku zastupnici koja ima primanja veća nego joj ćaća-lopina koji traži mito ako ne daš nema te. Uz pomoć svojih jataka po B. VODI vedro i oblači ako neće biti po njegovu najebao si.
    Šljam nastao od šljama,tako je Dragica postala šljam koju je oženio još veći šljan i debil. Prevaranta koji gazi po leševima do svog cilja ako treba i ubija će….
    Joze Vranjšu nepuše ti se dobro prevari ćeš ti Roščića ili niko nikoga….
    Hahahahajajajajajaja…

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime