Sandra Čović, SDP-ova općinska vijećnica općine Tučepi već godinama negoduje zbog trgovine „Studenac“ ispred koje svakodnevno gužvu stvaraju dobavljači sa teretnim vozilima, ometaju promet šetnicom uz plažu, a stvaraju i gomile smeća

– Živim do marketa Studenac i godinama podnosim ja i svi naši gosti zakrčenu prometnicu, upaljene motore kamiona, smeće i smrad oko objekta. Nakon razgovora sa gospođom Vukušić iz Studenca, rečeno mi je da se treba uključiti Općina u rješavanju i sankcioniranju svih propusta. Očigledno je da se nitko nije pozabavio tim problemom, pa stoga ispada da je to moja osobna opservacija i fiksacija. Budući da sam i vijećnica, masu puta sam o tome javno govorila. To nije samo moj osobni problem, nego problem cijeloga mjesta, kazala je za portal Megamedia Sandra Čović.

Prema njezinim riječima, ugrožava se javni red i mir, gostima se remeti boravak na plaži i tako godinama,a  da nitko od mjerodavnih ne reagira. Vijećnica Čović upozorava na možebitne posljedice nemara. U slučaju potrebe prolaska vozila Hitne medicinske pomoći, tim dijelom šetnice je nemoguća misija.

– Cijeli miješani komunalni otpad im se nalazi pored javnih koševa u plavim vrećama. Da li je to normalno? Kartoni su po cijele dane naslagani sa jugoistočne strane objekta i narušava se čistoća i dojam o Tučepima kao turističke destinacije. Svatko to vidi i komentira, a nitko ne reagira. Nažalost to ne vidi ni donačelnik koji svaki dan prolazi tom ulicom. Ne znam zbog čega tolerira takav nered? Zbog čega obnaša javnu funkciju kada ga ništa ne interesira? Cijela općinska uprava se financira iz naših i mojih novaca, nezadovoljno će Sandra Čović.

Općinskoj vlasti poručuje da bi im bilo pametnije da umjesto što se „bave rješavanjem privatnih imovinsko-pravnih odnosa i troše energiju na udovoljavanju nelegalnim iznajmljivačima i uzročnicima svih tučepskih zala i kaosa, posvete minimum svog vremena urednim mještanima“.

– Ukoliko općinske vlasti ne riješe nesmetan prolaz i ne postave rampe za dostavu, biti ću prisiljena sudskim putem braniti javnu površinu. Da nije istina bilo bi žalosno. Jedan mještanin, zamislite, razmišlja i o javnom prostoru. Da li ste još to doživjeli? Jutros sam prošetala od moje kuće do Konzuma, jedini prometni kaos je bio kod Studenca. Svugdje mirnoća. Fino stoji dostava kod objekta Marina za dostavu Konzumovih kamiona. Zbog čega stoji dostava kod vatrogasaca? Za koga? Za presretače gostiju vjerojatno. Da li bi to bilo normalno za kamione Studenca?, pita se na kraju Sandra Čović.

2 KOMENTARI

  1. Strpite se ljudi… Ne ide to preko noći. Mala mjesta razvijaju se retrogradno, a analogno djelovanju stanovnika u njemu. Pada mi, evo sad, na pamet naslov za disertaciju iz društvenih znanosti: Kaos u prknu. Može i Degenerizam umlja rezultira bezumljem. Ili Ljudska glupost od povoja do razvoja. Inspirativno, zar ne? Da, beskrajno. Kao i budale uplanjene u plan razvoja mjesta.

  2. Priko cilog mista na šetnici je ko na autocesti. Po cile dane odvija se promet,isprid studenaca je najgore ali i Slatina je žestoka. Nadležnih nema ni po svići.U foteljama ili na kavi lade j…

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime