Zbog peripetija sa učeničkim prijevozom od Makarske prema Omišu i Splitu, posebice poskupljenja karata, gradonačelnik Makarske Zoran Paunović izvijestio je jutros kako prekida suradnju sa tvrtkom Promet Makarska d.o.o.

Ubuduće će Grad Makarska prijevoz srednjoškolaca koji nastavu pohađaju van Makarske sufinancirati uplatom jednokratne potpore na račun roditelja. – Na taj način će im bit isplaćeno 25% iznosa kojeg je država odredila kao cijenu karte i to za svih šest mjeseci 2023. godine. Promet za 49 makarskih učenika koji svakodnevno koriste prijevoz ne odobrava nikakav popust na redovnu cijene karte, iako se radi o više od 11 tisuća karata u razdoblju od 6 mjeseci!, podsjeća Paunović.

Prema njegovim riječima, ugovor prema kojem Promet opet u bilo kojem trenutku može podići cijene, čime se iznos sufinanciranja automatski povećava, neprihvatljiv je za Grad kao stranu koja na nikakav način ne može utjecati na iznos koji će u konačnici doći na naplatu.

– Zbog svega navedenog smo odlučili prekinuti dosadašnju suradnju s Prometom i donijeti drugačiju odluku o sufinanciranju prijevoza srednjoškolcima, te iako razumijemo negodovanje roditelja koji moraju plaćati dio cijene, Grad ne može pristati na ovakav model sufinanciranja na kakvom Promet inzistira. Kako bi što brže isplatili potporu za sufinanciranje roditeljima koji su već kupili karte i koji će ih i dalje kupovati, Izmjene Odluke o socijalnoj skrbi bit će hitno usvojene na sljedećoj sjednici Gradskog vijeća, a roditelji će putem internetske stranice Grada Makarske i lokalnih medija biti obaviješteni o predaji zahtjeva za isplatu ove potpore, informira Zoran Paunović.

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime