HDZ grada Vrgorca na svojim je službenim Facebook stranicama objavio priopćenje koje se odnosi na prethodnu objavu gradonačelnika Ante Pranića

Priopćenje objavljujemo u cijelost: “Prije svega, želimo izraziti žaljenje nad političkom opcijom koja nesreću vrijednih i marljivih ljudi pokušava iskoristiti za skupljanje jeftinih političkih poena. Ljudski smo se nadali kako ćemo u ovakvim situacijama prerasti politička prepucavanja i svoje djelovanje usmjeriti na pružanje pomoći onima kojima je to sada prijeko potrebno.

Prema onima koji ovaj Božić i nadolazeće blagdane neće moći provesti u svojim domovima, za razliku od nekih (jer poplava ili bilo koja druga nepogoda ne mogu doći do partijskih stanova i garaža).Unatoč svemu, Gradonačelnik Vrgorca je i ovu situaciju iskoristio da prozove svoje oponente zbog nedolaska na sjednicu Povjerenstva za procjenu šteta nastalih djelovanjem elementarnih nepogoda. Tko god je na bilo koji način do sada sudjelovao na radu takvih ili sličnih tijela, zna na koji način djeluju gradonačelnikovi poslušnici, kako prolazi svaki prijedlog koji imalo odstupa od Vođinog te da je takav posao jednak onom Sizifovom. Uzaludan.

Ovim putem molimo gradonačelnika da javno napiše koji je doprinos Grada Vrgorca stanovnicima Kokorića, i što je on konkretno poduzeo kako bi pomogao mještanima? Od ovog treba izuzeti njegovo šepurenje i smješkanje pred TV kamerama i poziranje nad poplavljenim selom dok ga plaćeni novinari, onako usputno, slikaju za naslovnice članaka. Podsjećamo gradonačelnika kako je Ministarstvo poljoprivrede obećalo pomoć kroz naknadu pretrpljene štete poljoprivrednicima, Ministarstvo prostornoga uređenja, graditeljstva i državne imovine je obećalo pomoć u obnavljanju kuća. Splitsko-dalmatinska županija je donirala kamion kućanskih potrepština Crvenom Križu Grada Vrgorca(zajedno s Ministarstvom poljoprivrede), donirala plinske grijalice za isušivanje objekata. Obećana je pomoć svim kućanstvima koja su bila pogođena poplavom, kao i plaćanje računa za električnu energiju za 12./2020. i 01./2021. Rebalansom proračuna osigurana su sredstva za izradu glavnog projekta i ishođenje građevinske dozvole za vodonatapni sustav Bunina. #HrvatskeVode planiraju projekt izgradnje tunela za odvodnju…

A što su to Kokorići dobili od Grada Vrgorca i gradonačelnika Pranića pa se toliko ohrabio prozivati oporbu? Osim statusa i PR članaka na društvenim mrežama- jedno veliko NIŠTA. S ovim želimo završiti bilo kakvo prepucavanje i uputiti isprike, u ime onih koji ovakvu situaciju koriste za samopromociju, svim mještanima Kokorića, ali na obijesne navode smo morali reagirati.”.