Iz Stožera civilne zaštite Zadarske županije javljaju da su od 49 analiziranih uzoraka, 2  osobe pozitivne na koronavirus i obje su kontakti kontakata iz Ortopedske bolnice u Biogradu na moru

U Općoj bolnici u Zadru 10 osoba nalazi se na COVID odjelu,  4 ih je respiratoru, od kojih su 3  u teškom stanju. U biogradskoj bolnici je 8 pacijenata.

U samoizolaciji je 496 osoba, a ukupno ih  je izašlo 1479 .

U ovome trenutku Zadarska županija ima 56 osoba zaraženih koronavirusom.

U odnosu na nadzor i provedbu Odluke o zabrani napuštanja mjesta prebivališta i stalnog boravišta, u protekla 24 sata, policija je evidentirala 17 osoba koje su pristupile kontroli, a da pritom nisu imali valjanu propusnicu. Izvršene su  244 provjere osoba u samoizolaciji te nisu utvrđena kršenja mjere.

Po Odluci  o mjerama ograničavanja društvenih okupljanja, rada u trgovini, uslužnih djelatnosti i održavanja sportskih i kulturnih događanja, također u protekla 24 sata nisu utvrđena kršenja navedene Odluke, dok u vezi Odluke o mjeri strogog ograničavanja zadržavanja na ulicama i drugim javnim mjestima policijski službenici su u jednom slučaju upozorili okupljene građane, nakon čega su se oni razišli.

Policija i ovom prilikom poziva građane koji će boraviti na otvorenom prostoru da se ne okupljaju u većem broju i da vode računa o socijalnoj distanci.

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime