Trakavica oko skrivanja misterioznog ugovora između Turističke zajednice grada Makarske i tvrtke„Scardona glazbena produkcija“odnosno Jasmina Stavrosa dobila je svoj nastavak.

Naime, prema našoj prijavi Povjerenici za informiranje u kojoj smo naveli da su Ivana Pleić kao viša stručna suradnica za informiranje i protokol te Grad Makarska prekršili Zakon o pravu na pristup informacijama odbivši nam dati traženi ugovor na kojeg svakako imamo pravo. Povjerenica za informiranje Republike Hrvatske Anamarija Musa ocijenila je našu prijavu pravovaljanom i u međuvremenu zatražila od Grada Makarske izvješće o cijelom slučaju. Povjerenica Musa upozorila je službeno Grad Makarsku da je sukladno čl. 41. Zakona o pravu na pristup informacijama dužna provesti nadzor nad primjenom spomenutog Zakona. U prijevodu, ako se utvrdi da je Ivana Pleić prekršila rečeni Zakon, a što je i više nego evidentno, prijeti joj kao fizičkoj osobi novčana kazna od 5 do 20 tisuća kuna dok su za Grad Makarsku predviđene novčane kazne od 20 do čak 100 tisuća kuna. Postavlja se pitanje kako će Ivana Pleić kao glasnogovornica objasniti svojim sugrađanima zašto njihovim teško stečenim novcima plaćaju skupe kazne, a sve zbog kršenja zakona?!
Cjelokupnu prepisku vezanu uz ovaj slučaj možete pogledati ovdje: POVJERENICA ZA INFORMIRANJE

1 KOMENTAR

  1. Isusati boga kako ćeš ti objasnit svojin sugrađanima da in iz svoje pizdarije i svog hira uzimaš kruv iz usta i socijalna davanja, i to NAMJERNO, PROMIŠLJENO, a ne ko jedna službenica grada koja napravi grešku u skvom poslu. Pas mater retanu dođen vamo i samo se na nerviran.

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime