Ako se ponovno ne dogodi neki dramatičan preokret, za desetak će dana doći do promjene vlasti. SDP i njegovi koalicijski partneri otići će u parlamentarnu opoziciju i Zoran Milanović predat će dužnost predsjednika Vlade.

U intervjuu koji je dao Novom listu, Zoran Milanović je kazao kako tijekom pregovora s Mostom nikada nije želio pristati na takozvanu tripartitnu vladu niti je u jednoj fazi pregovora ozbiljno razmišljao da SDP bude u koaliciji s HDZ-om. Na upit zašto je 19, prosinca na zajedničkom sastanku potpisao sporazum o tripartitnoj vladi kojeg je Karamarko odbio potpisati, Milanović je kazao: “Kao najjača strana u tim pregovorima htjeli smo znati kamo to vodi, a opcija su bili i novi izbori. KARAMARKO11Na kraju je Most ili netko u njihovo ime donio ovakvu odluku i neka im bude tako”. Ustvrdio je kako tim potezom nije prevario Karamarka, a ako i jest da je ‘ onda on prvi kojeg je uspio zavaljati’.

Na vlast bez izbora

Opet će se kandidirati za predsjednika SDP-a, kojem je na čelu osam i pol godina jer ‘misli da u ovom trenutku može dati stranci jako puno’. “Uspoređujem ono što sam zatekao s ovim što danas imamo. U međuvremenu smo ostvarili baš sve. Imali smo veličanstvene pobjede i tijesne poraze”, rekao je Milanović. Na upit misli li preuzeti vlast bez novih izbora Milanović je za Novi list rekao: “Moguće je. Ne želim spekulirati, ali ovo što se događa u Hrvatskoj, ta Vlada koja se sastavlja, nije normalno. Zato moramo u svakom trenutku biti spremni ponuditi se Hrvatskoj.” (danas.hr)

1 KOMENTAR

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime