U Makarskoj se od jutros obilježava Dan Hrvatske ratne mornarice, a počelo je polaganjem vijenca na Spomen-ploču pomorske bitke

Svi zainteresirani u prilici su razgledati i ratni brod DBM-82-Krka, a u 20 sati je započelo spektakularno uprizorenje pomorske bitke Neretvanskih Hrvata i Mlečana. U sklopu obilježavanja Dana HRM, jučer je održana i 27. Regata hrvatskih mornara Jedriličarskog kluba Bura. Organizatori su za sudionike regate, njih šezdesetak priredili i ručak u restoranu “Bura”, a ručku su nazočili i predstavnici gradskih vlasti Makarske kojoj je na čelu Zoran Paunović.

Sudionicima spomenute regate serviran je, doznajemo, gulaš, a gradonačelnikovoj sviti na stol je stigla oborita riba! Zašto gradonačelnikova svita misli da za njih nije dobar gulaš, nije nam poznato, ali su svojim postupkom ostavili gorak okus u ustima sudionicima regate. – Očekivali smo da će nam se predstavnici gradskih vlasti pridružiti za stolom, no to se nije dogodilo. Mi smo “gulili” po gulašu, a oni su se gostili ribom. Da se razumijemo, gulaš je bio izvrstan, ali je čin SDP-ovih predstavnika Grada Makarske bio ispod svake razine. Pozivamo ih da nam se iduće godine pridruže na gulašu, a može i na tripicama i da tako nastave desetljetnu tradiciju koji pokazuju jednom godišnje na Praznik rada kada po brojnim gradovima kuhaju grah i zajedno jedu sa svojim potencijalnim biračima. U slast!, poručio je jedan od sudionika regate.

1 KOMENTAR

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime