Ante Bilić, diplomirani inženjer pomorskog prometa imenovan je direktorom Makarske obale u veljači prošle godine i prva godina četverogodišnjeg mandata prošla je poprilično burno, opterećena policijskim izvidima, svađama i kaznenim prijavama

Na mjesto direktora Makarske obale, Bilić je došao smjenom Ivana Rašića, a motiv je, naravno, bila politika, Rašić kao HDZ-ovac nikako nije odgovarao Zoranu Paunoviću, SDP-ovom gradonačelniku Makarske pa je stranački kolega Ante Bilić bio logičan izbor.

No, je li Zoran Paunović vodio računa da na takvo mjesto stavi osobu koja udovoljava svim kriterijima? Upućeni tvrde kako bi direktor takvog gradskog poduzeća morao imati i određene kompetencije poput statistike, nautičkog turizma, menadžment itd. što kao inženjer pomorskog prometa nije mogao steći u potpunosti kroz sustav obrazovanja.

Na Pomorskom fakultetu u Splitu tvrde kako je za vođenje poduzeća kao što su Makarska obala, optimalan smjer “Pomorske tehnologije jahta i marina”, a koji Bilić nije pohađao. Sa ovim okolnostima je upoznato i nekoliko vijećnika makarskog Gradskog vijeća, pa se očekuje da će se o tome i raspravljati na aktualnom satu na sljedećoj sjednici.

1 KOMENTAR

  1. Ovo je komedija od grada, i jedni i drugi osnivaju firme za uhljebljivanje ( rašić je osta kao zamjenik ) , kad bude hdz na vlasti samo će zaminit stolice. Isto ko u hotelskom kad je bilo državno, kau i u komunalnom, i ko zna di sve ne. AKO JE NEKO DOBAR NIME BITNA STRANKA NEGO OVAJ RASPALI GRAD.

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime