Katija Hladilo Karlić teško optužuje poduzetnika Antu Čovića za navodno premlaćivanje prije nekoliko dana na adresi Petra Svačića 7

– Čović je došao s još dvojicom, od kojih je jedan bio njegov sin. Pitala sam ih:tko ste vi, što radite, jer vidim da dolaze s kamionom i zagrađuju mi auto. A Čović će na to: tko ste vi, ovo je tako i tako moje, i što vi to radite, iako se nalazimo u mojem dvorištu. Nakon toga uslijedilo je premlaćivanje. U jednom trenutku od šaketanja s jedne na drugu stranu nisam mogla doći do zraka. Kada me prebacio preko ograde na način da mi je glava visjela dolje, oslobodio me tog udaranja i uzela sam zraka, a susjedi su izletjeli vani. Potom je svoju agresiju napadač Anto Čović usmjerio na susjede, a ja sam ostala u toj pozi pa me više nije mogao udarati osim po leđima, jer mu lice na koje se okomio više nije bilo dostupno, tvrdi za medije Katija Hladilo Karlić.

Kaže kako je pokušala spriječiti Antu Čovića da postavi kran na česticu koja se nalazi tik do njezine obiteljske kuće u Makarskoj. Kontaktirali smo i Antu Čovića koji ima potpuno drugačiju priču od Katije Hladilo Karlić.

– Nakon kupovine zemljišta i kuće u ulici Petra Svačića, stupio sam u kontakt sa svim susjedima međašnicima, a među kojima je i obitelj Karlić te ih obavijestio o svojoj namjeri buduće izgradnje novog objekta. Međutim, kao u većini slučajeva, tako je i na ovom zemljištu sudski i katastarski podaci nisu usklađeni, te sam po tom pitanju kontaktirao obitelj Karlić, konkretno g. Braslava Karlića, da ga obavijestim da je po sudskim podacima  on ušao ogradnim zidom i dijelom dvorišta u moju parcelu. Ponudio sam mu da ostane u mirnom posjedu tog dijela dvorišta uz uvjet da potpiše suglasnost za među, te bi mu tim postupkom poklonio spornih cca. 70m2. U više navrata sam prvenstveno osobno, a i putem odvjetnika pokušavao dogovoriti sastanak s g. Karlićem da nađemo konačno rješenje, ali je uporno odugovlačio mogući dogovor da bi na kraju on pokrenuo sudski postupak, priča za portal Megamedia, Anto Čović.

Prema njegovim riječima, Braslav Karlić je stalno ometao u obavljanju redovnog održavanja (čišćenja) parcele, rezidbe grana, kosidbe i sl., te je u više navrata zvao bespredmetno policiju te podizao tenzije te time narušavao dobrosusjedske odnose. – Izričite provokacije dolaze kod parkiranja njegovog osobnog automobila na moju zemlju kojeg namjerno i provokativno parkira, iako sam istom dozvolio da preko mojeg zemljišta slobodno koristi pristup svojoj parceli. Očito on smatra da ja ne smijem ništa poduzeti, jer mi je u više navrata prijetio medijskim linčom, dajući mi do znanja da je on novinar i da će me njegovi kolege novinari medijski „razapeti“, kaže nam Anto Čović.

Sve je kulminiralo 1.srpnja nešto prije ponoći kada je na zemljištu u vlasništvu Ante Čovića opet bio parkiran automobil Karlićevih. Revoltiran tom činjenicom, Anto Čović odlučuje parkirati kamion na svojoj zemlji. Priznaje da mu je namjera bila zagraditi automobil Karlićevih samo kako bi na provokacije uzvratio provokacijom. Uskoro iz kuće, prema pričanju Ante Čovića, izlazi Katija Hladilo Karlić vrijeđajući Antu Čovića, njegovog sina i još jednu osobu koja je bila s njima. – Urlala je na nas da smo razbojnici, da to zemljište nije naše, da se gubimo odatle te da sutra ujutro neće moći na put. Kako je već dizalica od kamiona zagradila auto, tako je počela udarati po dizalici, odgurivati mojeg sina koji je to postavljao, čupati ga za majicu i udarati ga po ruci, a ja sam joj odgovorio, citiram, „Draga gospođo to nam je i cilj da što kasnije idite sa svojim autom jer nas konstantno provocirate.“ U tom trenutku gospođa se okreće te me udara otvorenim dlanom po licu, tj. šamara me, i to 3-4 puta, te je u momentu odguravam od sebe. Sve ostalo su laži, nisam fizički nasrnuo na gospođu Karlić, to je njihovo napumpavanje ove stvari kojom oni žele mene prikazati kao nasilnika i negativca. Neistina je da je bačena i ostala visjeti preko ograde (slika u prilogu) jer svatko može zaključiti da je bačena i pala preko ograde, zadobila bi jako teške ozljede. Iz fotografija koje su javno objavljene u Makarskoj kronici, vidi se da gospođa Karlić nema nikakve povrede već statira kao glumica, kaže Anto Čović.

Komentirao je i tvrdnje da je bježao policiji. – To je notorna laž! Kao i svaki vikend tako i tada sam otišao sa prijateljima na planinarenje, konkretno u BiH, a što je zlonamjerno  protumačeno kao bijeg. U petak 3.srpnja primio sam telefonski poziv iz PP Makarska putem kojeg mi je službenik rekao da moram doći dati iskaz radi događaja od dana 1.7. Rekao sam da se trenutno nalazim u BiH i ako treba da ću se odmah uputiti prema PP Makarska, na što mi je službenik tj. šef smjene Valentino Ivandić odgovorio da nije hitno da dođem već mogu i u  ponedjeljak od 08:00-16:00 sati. To je ujedno bio prvi kontakt iz policijske postaje prema meni. Dakle, policija je od mene tražila izjavu tek dva dana nakon incidenta što dovoljno govori o ozbiljnosti samog događaja, kazuje nam Anto Čović.

Pita se kakve to veze ima Katija Hladilo Karlić kada javno u medijima tvrdi kako je izvršila pritisak u MUP-u  da se događaj umjesto prekršaja bude kvalificiran kao kazneno djelo. – S kim je gđa.Karliću u MUP-u povezana? Zašto sam imao u policiji „poseban“ tretman?, pita se Anto Čović i zaključuje: „ Moja je slabost što sam nasjeo na provokaciju te što nisam  ja prvi zvao policiju. Smatrao sam da sam u ovoj priči samo ja oštećen jer se fizički napadalo mene, mog sina i uzurpirala imovina moje obitelji. Nisam želio pokretati još jedan postupak, a smatrao sam da će se vlasništvo i međa dokazati u sudskom postupku koji je u tijeku. Na kraju se mene prikazuje kao nekakvog bjegunca i napadača. Sramota!, zaključuje Anto Čović.