Ministarstvo financija “češlja” poslovanje Grada Benkovca zbog suradnje sa odvjetnikom Lukom Mrkićem!

3

Zbog suspektne suradnje Grada Benkovca sa odvjetničkim uredom Luke Mrkića iz Zadra, odnosno informacija koje je portal Megamedia ekskluzivno objavljivao u prethodnim nastavcima, Ured državne revizije i Ministarstvo financija kreću u svojevrsnu istragu

Do danas nije jasno koliko je Luka Mrkić tražio te na koncu i dobio novaca iz proračuna Grada Benkovca za svoje usluge temeljem Ugovora o zastupanju i čudnovatog naknadnog Sporazuma. Prema prvoj kartici kupca koju smo dobili na uvid, Luka Mrkić traćio je da mu Grad Benkovac isplati nešto više od 600.000,00 kuna, no naknadno dobivamo još jednu karticu kupaca prema kojoj Luka Mrkić potražuje tek nešto više od 200.000,00 kn! Koja je kartica kupaca vjerodostojna? Prva ili druga? Hoće l Luka Mrkić građane Benkovca koštati 600 ili 200 tisuća kuna? Taj podatak ostao je nepoznanica.

Stoga smo se obratili Uredu državne revizije Republike Hrvatske te im poslali dokumentaciju koju ekskluzivno posjedujemo. 24 sata kasnije, javlja nam se službenica Ureda državne revizije te nas informira kako su dostavljene informacije o poslovanju subjekata revizije jedan od kriterija na temelju kojeg Državni ured za reviziju donosi godišnji program i plan rada prema kojem obavlja revizije.

Obzirom da su posljednja dva puta utvrđene brojne nepravilnosti u poslovanju Grada Benkovca, a što je dokumentirano i detaljno opisano u nalazima državnih revizora, ne sumnjamo da će i treći put revizori otkriti puno toga.

Da nešto ne štima u Gradu Benkovcu shvatili su i u Ministarstvu financija nakon što smo im dostavili dokumentaciju. Reagirali su u Sektoru za financijski i proračunski nadzor Uprave za financijsko upravljanje, unutarnju reviziju i nadzor Ministarstva financija. Od nadležnih u Gradu Benkovcu zatražili su dostavu sve financijsko-računovodstvene dokumentacije koja se odnosi na poslovanje sa odvjetnikom Lukom Mrkićem kao i očitovanje na sumnje da se možebitno radi o vođenju dvostrukog knjigovodstva. (NASTAVLJA SE…)

3 KOMENTARI

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime