Božidar Kalmeta je kao gradonačelnik Zadra zloupotrijebio je položaj i ovlasti, a Ana Lovrin je počinila kazneno djelo nadripisarstva, stoji između ostalog u kaznenoj prijavi glavnom državnom odvjetniku Dinku Cvitanu!

Osim Cvitana, primjerak kaznene prijave protiv Božidara Kalmete, Ane Lovrin kao i bivšeg gradonačelnika Zvonimira Vrančića dobili su i Orsat Miljanić, ministar pravosuđa te Robert Travaš, predsjednik Hrvatske odvjetničke komore. Skupina zadarskih odvjetnika našla se oštećenom nakon što su portali www.mega-media.hr i www.zdnews.hr objavili sporne ugovore Ane Lovrin s Gradom Zadrom koji joj omogućuju desetak tisuća kuna mjesečne zarade za raznorazne usluge među koje spada i pružanje pravnih usluga što, kako piše u kaznenoj prijavi, predstavlja kazneno djelo nadripisarstva! Za to kazneno djelo zakon predviđa novčanu te kaznu zatvora do jedne godine.

Ugovori – POGLEDAJTE OVDJE

Ana Lovrin, sada umirovljenica, a bivša ministrica pravosuđa u Vladi Republike Hrvatske sa gradonačelnikom Zadra g. Kalmetom sklopila je ugovore iz kojih je jasno vidljivo da se radi o kaznenim djelima nadripisarstva jer Grad Zadar istu plaća za obavljanje isključivo pravnih poslova i poslova zastupanja pred sudovima i pripremanja zastupanja pred sudovima koje ekskluzivno pravo imaju samo i jedino odvjetnici izvan osoblja pravne struke kojim raspolaže sam Grad Zadar, stoji u kaznenoj prijavi.
Nadalje u kaznenoj prijavi zadarskih odvjetnika stoji kako takva situacija egzistira od vremena kada je Ana Lovrin prestala obnašati funkciju ministrice pravosuđa te da se obavljaju nezakonite usluge pravne pomoći i zastupanja Grada Zadra unatoč činjenici da taj isti Grad Zadar zapošljava više desetaka pravnika od kojih većina ima pravosudni ispit!
Božidara Kalmetu i Zvonimira Vrančića koji je također potpisao ugovor s Anom Lovrin još 2009. godine zadarski odvjetnici terete za kazneno djelo zlouporabe položaja i ovlasti jer su na taj način prekoračujući ovlasti isisavala proračun grada „nagrađujući stranačke kadrove“.
Zadarski odvjetnici na kraju kaznene prijave napominju kako prijavu nisu dostavili zadarskom Državnom odvjetništvu jer je „općepoznata stvar da isti neće i ne može postupati protiv Ane Lovrin i Božidara Kalmete“!