Kako ekskluzivno doznajemo, Općinsko državno odvjetništvo u Zadru je istog dana po završetku istrage podiglo optužnicu protiv sindikalista Vedrana Uranije

Istraga je dovršena 7.srpnja kada je podignuta i optužnica Općinskom sudu u Zadru i to zbog kaznenog dijela prijevare opisanog člankom 236.st.2. Kaznenog zakona Republike Hrvatske. Podsjećamo, Vedrana Uraniju je još u siječnju policiji i Općinskom državnom odvjetništvu prijavio Zlatko Dundović. Dundovića je Vedran Uranija prevario uzevši mu 23.800,00 eura preuzimajući obavezu da će novac vratiti još 2017.godine. Da ne bi bilo zabune, Vedran Uranija je i potpisao Ugovor o pozajmici, ali novac, očito, nije imao namjeru vratiti.

Zlatko Dundović je u više navrata pokušavao dobiti barem dio novca, no Vedran Uranija je svaki put bio neugodan, prijetio je i vrijeđao. Vedran Uranija, prevarant i lažljivac je potom prije par mjeseci, a nakon što je u javnost sa svim detaljima izašao Zlatko Dundović, rekao da će vratiti sav novac i to sa kamatama, “ako treba”.

Temeljem dostupnih dokaza, Općinsko državno odvjetništvo u Zadru nije imalo nikakve dvojbe i podiglo je optužnicu protiv sindikalista Uranije kojeg sada čeka suđenje. Vedran Uranija koji je godinama bezuspješno zastupao obespravljene radnike na sudu, sada će se naći na optuženičkoj klupi. Osramoćen na vrhuncu svoje radne karijere, samo nekoliko mjeseci pred mirovinu, Vedran Uranija ostat će upamćen kao lažljivac i prevarant. Ako misli da će i ovaj put moći manipulirati, a sve u maniri bojanja kose u vinsko crvenu ili pudranja nosa, grdno se vara.

Vedran Uranija snimljen u društvu Zlatka Dundovića prije nekoliko godina

Sada su na potezu njegovi poslodavci koji su mu već ranije odredili mjeru opomene pred otkaz. Nakon podizanja optužnice i skorog suđenja, za očekivati je da će Vedran Uranija dobiti izvanredni otkaz Ugovora o radu.

Hoće li ovaj sindikalist, inače sklon druženju sa pripadnicima kriminalnog podzemlja, za sobom povući i svoje zaštitnike, znat će se vrlo brzo. (NASTAVLJA SE…)

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime