Unatoč činjenici da Grad Makarska na plaći ima više od deset diplomiranih pravnika među kojima i dvoje sa položenim pravosudnim ispitom, godišnje se iz proračuna izdvajaju milijuni za odvjetničke usluge!

2014. godine, Grad Makarska platio je odvjetnicima 2,15 milijuna kuna!
2014. godine, Grad Makarska platio je odvjetnicima 2,15 milijuna kuna!

Tragom naših sumnji kako Grad Makarska troši milijune na odvjetnike, konkretno na odvjetničko društvo iz Zadra „Marinović i partneri“, uputili smo službeni zahtjev u kojem smo tražili koliko novaca isplaćuju spomenutom društvu. Posebno su nas zanimale 2013. kada je upravljanje Gradom Makarska preuzeo SDP-ovac Tonći Bilić te 2014.,2015. i tekuća 2016. godina.

Odvjetnik Marko Marinović
Odvjetnik Marko Marinović

Naša pitanja bila su vrlo jasna, jednostavna i nedvojbena: koliko je Grad Makarska potrošio na odvjetničke usluge 2013., 2014., 2015. i 2016. zaključno sa 28.srpnja ove godine, koliko je dosada u razdoblju od 2013. godine do 28.srpnja 2016. isplaćeno odvjetničkom uredu “MARINOVIĆ I PARTNERI” te koliko Grad Makarska na dan 28.srpnja 2016. duguje odvjetničkom društvu “MARINOVIĆ I PARTNERI”?
Po ustaljenoj praksi, gradonačelnik Tonći Bilić osobno je poslao odgovor na naš zahtjev u kojem je, kao i uvijek, izbjegao konkretne odgovore. Umjesto da nam odgovori koliko novaca je uplaćeno odvjetničkom društvu „Marinović i partneri“, Bilić nam je nemušto pokušao tumačiti Zakon o pravu na pristup informacijama maskirajući tako činjenicu da nam nije dao konkretan odgovor. dopis bilic odvjetniciTako nam je Bilić poručio da se odgovor na naša pitanja krije u javno objavljenim proračunima za navedene godine i to pod stavkom „intelektualne“ i „ostale“ usluge?! Ne budi lijen, uzeli smo kalkulator u ruke i potražili te stavke u proračunima za 2013., 2014. i 2015. Godinu. Rezultat je bio zapanjujuć!
2013. godine, Grad Makarska je, sukladno uputama koje nam je dao gradonačelnik Tonći Bilić, na odvjetničko društvo „Marinović i partneri“ potrošio više od dva milijuna kuna (2.082.462,57 kn)! Godinu kasnije, iz proračuna Grada Makarske izdvojeno je 2,15 milijuna kuna (2.151.878,40 kn), a prošle 2015. godine izvojeno je gotovo 3,5 milijuna kuna (3.497.015,17 kn)! Sveukupno, u tri godine Bilićeva mandata, na odvjetničke usluge je potrošeno, kako nam piše gradonačelnik Bilić, 7,7 milijuna kuna (7.731.356,14 kn). Nepoznato je ostalo koliko je Grad Makarska platio u tekućoj 2016. godini, no ne sumnjamo da je riječ o pozamašnoj svoti.

Iz proračuna za 2015. jasno se vidiu da je Grad Makarska na odvjetnike utrošio 3.497.015,17 kn
Iz proračuna za 2015. jasno se vidi da je Grad Makarska na odvjetnike utrošio 3.497.015,17 kn

Jedino što se zna da je Grad Makarska na dan 28.srpnja kada smo uputili zahtjev, dužan isplatiti odvjetničkom društvu „Marinović i partneri“ 45.612,50 kn.
Kada smo dobili dojavu o enormnim troškovima ovog odvjetničkog društva iz Zadra, ni na kraj pameti nam nije bilo da je riječ o silnim milijunima, no službenim odgovorom kojeg je potpisao Tonći Bilić, a u kojem nas upućuje da se troškovi za odvjetnike iz Zadra kriju iza stavke „intelektualne“ i „ostale“ usluge, ostali smo šokirani! Zar je moguće da Grad Makarska troši tolike novce na jedno odvjetničko društvo? Je li slučajnost da je za milijunske poslove zastupanja Grada Makarske odabrano upravo ovo odvjetničko društvo? Naime, riječ je o odvjetničkom društvu obitelji Marinović odnosno Marka Marinovića, inače supruga istaknute SDP-ovke Ingrid Antičević Marinović te njihova zajedničkog sina Dana Marinovića

1 KOMENTAR

  1. Pa nece valjda u tako vaznim predmetima grad zastupati Botica i Mileta; zasigurno nisu dorasli zastupati u parnicama tako velike vrijednosti; a s druge strane, dobro je i drugarski malo financijski poduprijeti obitelj Marinovic; oni to Bilicu i Velickovic nikad ne bi smijeli zaboraviti; to je zaista znacajna financijska potpora

  2. odakle se cisti riba… korupcija i pogodovanja u Makarskoj postaju pravilo koje je javna tajna… najvece zlo polazi odMakarskog katastra i ureda prostornog uređenja i graditeljstva gdje se uz frizirane ili krivotvorene podatke priprema uredu dokumentacija i izdaju se građevinske dozvole poznatim investitorima i tako se stvara krug ljudi koji zbog vlastitog interesa cine nedodirljivu građevinsku mafiju… uskok a ne obicni dorh treba proćešljati spomenute urede… dosta je lopovluka i devastacije Grada bisera Jadrana…

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime