Komunalno-prometni redar Stipe Bušelić nerijetko putem društvenih mreža dijeli packe svojim sugrađanima, a u međuvremenu fotografira i ostavlja kazne svima onima koji su eventualno, po njegovoj procjeni, počinili nekakav prekršaj

Međutim, Stipe Bušelić jedan je od najvećih prekršitelja Zakona o sigurnosti prometa na cestama za što imamo i dokaz u vidu fotografije koju nam je poslao jedan čitatelj. Naime, Stipe Bušelić, tvrde očevici iz obližnjeg ugostiteljskog objekta, redovito parkira službeno vozilo koje koristi i to na autobusnom stajalištu. Potom vrlo neoprezno i, rekli bismo, opasno, prelazi cestu na mjestu gdje to nije dopušteno, a ni sigurno i odlazi do obližnje pekare po marendu.

Dakle, Stipe Bušelić koji bi trebao biti primjer drugima, koji redovito kažnjava svoje sugrađane za puno manje prekršaje, redovito nepropisno parkira i potom osobno krši Zakon o sigurnosti prometna na cestama. Kontaktirali smo jednog pravnika koji se snebivao kada je čuo što je sve Stipe Bušelić napravio.

– U smislu Zakona o sigurnosti prometa na cestama (NN 67/08., 48/10, 85/22), ovdje je počinjeno više zakonskih prekršaja. Prema čl.82.st.9. navedenog zakona, na dijelu kolnika koji je kao stajalište za vozila javnog prijevoza putnika obilježen oznakama na kolniku ili prometnim znakom “vozač ne smije zaustaviti ili parkirati vozilo na dijelu kolnika koji je kao stajalište za vozila javnog prijevoza putnika obilježen oznakama na kolniku ili prometnim znakom”. Čl.124.st.3. navodi sljedeće: “Pješak se mora kretati nogostupom ili drugom površinom određenom za kretanje pješaka, odnosno površinom pokraj kolnika prikladnom za kretanje pješaka.”, što ovdje nije slučaj. Čl.129.st.2. propisuje: “Na cesti koja ima obilježene pješačke prijelaze ili posebno izgrađene prijelaze, odnosno prolaze za pješake, pješak je dužan pri prelaženju ceste kretati se tim prijelazima, odnosno prolazima ako oni nisu od njega udaljeni više od 50 m u naselju, odnosno 100 m izvan naselja.”, a vidi se da je gospodin komunalno-prometni redar naumio prijeći cestu na vrlo opasnom mjestu, kazao je za portal Megamedia pravnik zaključivši kako je Stipe Bušelić počinio vrlo opasne prekršaje za sebe i sve sudionike u prometu čime je ugrozio zdravlje, živote i imovinu.

4 KOMENTARI

  1. Bolje mu je da iđe u prijevremenu penziju jer toliko su ljudi bjesni na njega da da bi ga najradije razapeli.Moj Stipe štati to triba posta si najomrženije lice u Makarskoj.A svakoj sili dođe kraj pa ce tako i tebi….

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime