Kada se početkom 2017.godine Hloverka Novak-Srzić odlučila na politički angažman u svom rodnom gradu, rijetke je iznenadila

Mjesecima ranije, mediji su objavljivali kako nekadašnja novinarska zvijezda HTV-a ima političke ambicije u Makarskoj. Ono što je iznenadilo jest politička stranka čije je boje nosila – HSLS. U HDZ-u je, naime, nisu željeli. Jure Brkan, ali i njegovi brojni istomišljenici su je u tom trenutku smatrali ozbiljnom prijetnjom. Plašili su se da će Hloverka Novak-Srzić preuzeti Gradski odbor HDZ-a, a to mnogima nije odgovaralo.

U narednim mjesecima, Hloverka Novak- Srzić čija startna pozicija nije bila bajna, uspjela je na lokalnim izborima u svibnju iste godine izvojevati dva mandata i tako postati gradska vijećnica. Paničari u HDZ-u koji su do tada veliku energiju usmjeravali protiv Hloverke Novak-Srzić, odjednom joj prosvijetljeno nude ruku pomirbe i suradnje. Složiše se oko svega u rekordnom roku. Hloverka Novak-Srzić i Ivan Perić ulaze tako u Gradsko vijeće Grada Makarske kao podrška HDZ-u, ali tu nije kraj.

Ivan Perić

Hloverka Novak- Srzić koja do tada nije imala ni dana radnog iskustva u turizmu postaje, ni manje ni više, direktorica Turističke zajednice grada Makarske, a nadređeni joj postaje Jure Brkan. Koje je to reference Hloverka Novak-Srzić imala da vodi TZ u jednom od najturističkijih gradova na Mediteranu, do danas ostaje nepoznanica. Osim možda zbog činjenice da je godinama mali iznajmljivač kao, uostalom, tisuće žitelja Makarske.

O njezinom doprinosu makarskom turizmu, odlukama koje su uslijedile pisat ćemo u serijalu koji će uslijediti. Pozabavit ćemo se i njezinom financijskom odgovornošću jer se stječe dojam da financijama TZ-a upravlja, blago rečeno, kao da su novci poreznih obveznika njezini. U serijalu članaka o tome zašto i kako Hloverka Novak-Srzić vodi Turističku zajednicu i u kojem smjeru pod njezinim vodstvom ide makarski turizam, iznijet ćemo čitav niz detalja koji će mnoge zaintrigirati. (NASTAVLJA SE…)

3 KOMENTARI

  1. Holve, Brkan i ekipa ostavit ce samo neizvrisive građevine i dugove. Po tome cemo ih sjecati. Tesko onima koji dođu iza njih.

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime