Zadrani imaju košarkaše, Splićani nogometaše, Zagrebčani skijaše, a Makarani se mogu podičiti vrhunskim kickboksačima!

Naime, kickboxing klub „Mawashi“ jedan je od najboljih u Hrvatskoj, a među svojim redovima imaju svjetske i europske prvake među juniorima i kadetima. Nije ni čudo jer njihov trener Pero Gazilj je bio osam godina uzastopno svjetski prvak(četverostruki),  a osim titule svjetskog prvaka ima brojne zlatne, srebrne i brončane  medalje sa europskih i državnih prvenstava. – Kao kickboksač bio sam aktivan do prije dvije godine, a sad sam trener vrhunskim makarskim sportašicama i sportašima koji su ovom klubu donijeli brojna priznanja, kazao nam je Gazilj koji uz predsjednika kluba Stipana Stanića okuplja više od 70 kickboksačica i kickboksača. Već ove subote članovi kickboxing kluba „Mawashi“ odlaze u talijanski Rimini na Svjetsko prvenstvo za kadete i juniore gdje će se među dvije tisuće kickboksača iz čitavog svijeta pokušati izboriti za zlato.
Kickboxing klub „Mawashi“ ima čak 7 hrvatskih reprezentativaca koje nam je predstavio Pero Gazilj.

Kristina Ravlić (16):

Polaznica je drugog razreda srednje Ekonomske škole u Makarskoj. Trenira već osam godina, višestruka je prvakinja Hrvatske, a bila je svjetska prvakinja i čak tri puta europska prvakinja! Ova juniorka ni sama ne zna koliko je odličja osvojila, ali zato zna da voli brzu vožnju motorima i nogomet.

Jure Drlje(16):

Polaznik je drugog razreda Jezične gimnazije u Makarskoj i u osam godina upornog treniranja osvojio je brojna odličja. Trener Gazilj ga hvali kao iznimnog talenta za sve sportove. Srčan i uporan prednjači  u juniorskom , a nastupao je i u seniorskim natjecanjima. Jedna od „najslađih“ pobjeda mu je ona nad Brunom Serdarevićem u finalu seniorskog Prvenstva Hrvatske u Imotskom. Drlje je osvojio i svjetski kup u 3 kategorije u Austriji i to „Stariji kadeti +69“ (zlato), „Juniori do 84“ (zlato) i „Stariji kadeti +69“ (zlato).

Ela Filipović (18):

Aktualna je juniorska europska i svjetska prvakinja kao starija kadetkinja. Prva u Beogradu na Svjetskom prvenstvu za juniore 2010., u Bratislavi na Svjetskom juniorskom prvenstvu 2012. godine te prošle godine europska prvakinja u poljskom gradu Krynica-Zdrój, Ela je najtrofejnija kickboksačica u Makarskoj. Hrvatski olimpijski odbor kategorizirao je Elu Filipović kao vrhunsku sportašicu II kategorije!

Anđela Stanić (17):

Rad, rad i samo rad odlikuje ovu gimnazijalku koju osim kickboxinga zanima i matematika, a nađe vremena i za ažuriranje stranica kluba www.kbk-mawashi.com . Osvajačica srebra u europskom juniorskom prvenstvu. Izuzetno vrijedna čitavo ljeto je odrađivala po dva treninga dnevno, ujutro i navečer, a popodne nije imala vremena za odlaske na plažu zbog sezonskog posla!

Ivan Buljubašić (15):

Od ove godine Ivan je srednjoškolac. Samozatajni Buljubašić prvak je Hrvatske među starijim kadetima i aktualni reprezentativac Hrvatske.

Sara Jelić (10):

Prvakinja Hrvatske do 12 godina, osvajačica IRISH OPEN, najjačeg turnira na svijetu. Sara je osvojila četiri zlatna odličja u četiri kategorije (uzrast djece do 10 godina) u Tešnju na BALKAN OPEN turniru. Odlična je učenica, izniman talent, a klub „Mawashi“ polaže velike nade u ovu vrijednu i upornu djevojčicu.

Lorena Gazilj (10):

Lorena je najmlađa osvajačica Svjetskog kupa u Riminiju uzrasta do 12 godina i težine do 28 kg prije nešto manje od tri godine kada je imala samo sedam i pol godina. Jedna je od ponajboljih hrvatskih reprezentativki!

Pero Gazilj, trener ovih sjajnih makarskih sportaša otkrio nam je i malu ekskluzivu. – Od 12. do 14. prosinca ove godine, Makarska će biti domaćin prvenstva CROATIA OPEN. Bit će to izniman sportski događaj, pun akcije i adrenalina, obećava Gazilj. Inače, klub „Mawashi“ kao i većina sportskih klubova u Hrvatskoj ima poteškoća u financiranju, pa osim članarina i entuzijastičnih sponzora, srećom i Grad Makarska prepoznavši kvalitetu svake godine iz proračuna izdvaja određena sredstva za egzistiranje ovog kluba.