Kada je na današnjoj,  još jednoj u nizu incidentnih sjednica Gradskog vijeća Grada Zadra vijećnik Ante Rubeša (Akcija mladih) upitao zadarskog gradonačelnika Božidara Kalmetu kakvu je ulogu imao u uništavanju Nauta  Lamjane, ovaj je odgovorio da je to glupost.

Podsjećamo, biznismen svjetskog glasa Walter Wolf javno je optužio Kalmetu da je uništio Nauta Lamjanu, pogodovao Hypo banci te ga je nazvao zadarskim bossom! Kalmeta je, očekivano, na današnjoj sjednici Gradskog vijeća odbacio bilo kakvu povezanost sa Nauta Lamjanom, a kao glavni argument zašto ne bismo trebali vjerovati Walteru Wolfu je istaknuo podatak kako tog biznismena traži i hrvatska i slovenska policija. I nas je zanimala uloga Božidara Kalmete, „zadarskog bossa“ kako ga naziva Walter Wolf u uništavanju Nauta Lamjane, no na vrlo konkretna pitanja ni nakon deset dana nismo dobili odgovor.

Današnju sjednicu obilježio je još jedan incident i to kada je nezavisni vijećnik Reno Sinovčić optužio oporbenog kolegu Antuna Novoselovića (SDP) da je silovao samohranu majku!  – On ovdje izigrava moralnu vertikalu, a običan je kriminalac najgore vrste. Prije šest godina pored kafića Valentino silovao je ženu, samohranu majku. Ona je iz stana pobjegla sva krvava, a slučaj nije prijavila jer je on tada bio načelnik Krim policije. Bila je sama i nezaštićena i cilj joj je bio sačuvati glavu i svoje dijete. Sramota da takav čovjek sjedi u Gradskom vijeću. Sve što znam prijavit ću nadležnim institucijama. Novoselović neka pristupi poligrafu ako smije – kazao je Sinovčić.
Čovjek ne može, a da se ne zapita tko su onda ljudi koji bi trebali povesti ovaj grad u bolju budućnost. Vode li uistinu Zadar bossovi, kriminalci, silovatelji, prevaranti? Ako je tome tako, što onda radi policija, USKOK, Državno odvjetništvo…?