Članovi makarskog kickboxing kluba Mawashi vratili su se iz talijanskog  Riminija sa Svjetskog prvenstva za kadete i juniore. Jure Drlje (16) je deklasirao sve svoje protivnike i došao po prvi put do titule svjetskog prvaka do 19 godina  u kategoriji do 84 kg!

Tituli svjetskog prvaka prethodio je čitav niz uspjeha pa je tako Drlje u ovoj godini osvojio i prvenstvo Hrvatske do 19 godina, Svjetski kup te seniorsko prvenstvo Hrvatske.
Anđela Stanić (17) nastupala je u uzrastu juniorki do 65 kg i deklasirala 4 protivnice i to redom: Slovenku, Francuskinju, Mađaricu i na kraju u finalu Talijanku. Ovo je Anđeli Stanić prva titula svjetske prvakinje!
Dvostruka svjetska prvakinja Ela Filipović (18) od sada je trostruka aktualna svjetska juniorska prvakinja! Ove godine je već osvojila seniorsko prvenstvo Hrvatske iznad 19 godina te je općenito najuspješnija hrvatska natjecateljica do 19 godina.
Lorena Gazilj (10) nastupila je u kadetima do 12 godina u kategoriji do 42 kg, a iako joj je to prvi nastup kao hrvatskoj reprezentativki, uspjela je savladati u prvom kolu Meksikanku 16:6, u drugom kolu Njemicu 8:2, no u polufinalu je izgubila od aktualne svjetske prvakinje iz Slovenije te se u Makarsku vratila sa izvrsnim brončanim odličjem.
Nažalost, Kristina Ravlić (16) nije uspjela doći do medalje kao ni njezin klupski kolega Ivan Buljubašić (15) koje su „koštali“ Mađari.
Zbog strogih pravila WAKO federacije, Sari Jelić n ije dopušten nastup jer joj je do desetog rođendana nedostajalo samo deset dana.
Impresije iz Riminija otkrio nam je i trener Pero Gazilj.
– Bilo je nevjerojatno. Pokazali smo da smo najbolji kickboxing klub u Hrvatskoj,a  evo imamo i aktualne svjetske prvake. Dok su druga djeca ljeto provodila na plažama,  naša djeca su trenirala dva puta dnevno i još uz to su radili neki posao. Oni su znali što žele i zadali su sebi cilj koji se može ostvariti samo uz puno odricanja. Ponosan sam na naše vrhunske sportaše!, kazao nam je Gazilj koji se zahvalio i sponzorima bez kojih put u Italiju ne bi bio moguć: Grad Makarska, Turistička zajednica grada Makarske, Hoteli Makarska, hotel Bonaca, Era Commerce, Apfel, Kavana Romana,Aquamax, Premis, More & to, i dr…