Ne treba Zadru Šupe, nego jedan Čupe!

0

Ante Rados, aktualni direktor Turističke zajednice grada Zadra ne radi dobro svoj posao, stav je zadarske oporbe, ali i mnogih Zadrana

Njegov šef, Branko Dukić koji je kao gradonačelnik ujedno i predsjednik Turističke zajednice grada Zadra zadovoljan je Radosom što ne čudi jer ni jedan ni drugi očito ne znaju puno o turizmu. Zbog diletantizma, u Zadru se značajno mijenja struktura gostiju zbog čega će svi oni koji se bave najunosnijom industrijom dugoročno osjetiti posljedice.
– Prilikom predstavljanja Programa rada za jednogodišnje razdoblje g.Radoš istaknuo se jasnom vizijom daljnjeg unapređenja i strateškog planiranja razvoja turizma grada Zadra, uvažavajući ključne zadaće i djelokrug rada TZ-a, proaktivnim pristupom i komunikacijskim vještinama, što je kod većine članova Turističkog vijeća TZ grada Zadra presudilo pri odabiru gospodina Ante Radoša kao najkompetentnijeg kandidata spremnog za preuzimanje funkcije prvog čovjeka turizma grada Zadra, objavio je u travnju 2016. najutjecajniji turistički portal u Hrvatskoj hrturizam.hr. Nahvalili čovjeka kojem nisu znali ni prezime ispravno napisati.
U međuvremenu zadarski turizam pati i to svi vide osim Branka Dukića i samog Ante Radosa koji nije pokazao ono što se od njega očekivalo.
Na jučerašnjoj sjednici Gradskog vijeća Grada Zadra glasno se zazivalo povratak Zvonka Šupe, nekadašnjeg dugogodišnjeg direktora Turističke zajednice grada Zadra koji isto tako nije ostavio neki poseban trag u zadarskom turizmu, ali upućeni tvrde da je i takav kvalitetniji od Ante Radosa. Zvonko Šupe koji je u mladosti često obilazio crkve, a posebno je bio impresioniran ikonama, vodio je gradsku Turističku zajednicu onako kako je najbolje znao, ali da je valjao, ne bi ga zamijenili drugim čovjekom. To što se u međuvremenu ispostavilo da Rados radi manje i od Šupe, ne znači da nam treba povratak manje lošega.
Zadarskom turizmu treba osvježenje, a Turističkoj zajednici grada Zadra „nova metla“, osoba koja neće biti uhljeb HDZ-a, tko će turizam živjeti, donijeti pozitivne promjene, unaprijediti ovaj grad kao vrhunsku turističku destinaciju kao što je prije Radosovog imenovanja i bio kada ga je portal “European best destinations” proglasio najboljom destinacijom u Europi za 2016. godinu! Taj golemi turistički kapital kojeg smo tada stekli u međuvremenu se rasplinuo i ostao tek podsjetnik na vrijeme koje je sada iza nas.
Zadru definitivno treba netko poput Čupe (nikako Šupe), Igora Čupahina, turističkog stručnjaka čijim žilama teče turizam koji ne poznaje stranačke boje i nije opterećen lažnim političkim ideologijama i kao takav bi se turizmu posvetio kao profesionalac, a ne kao uhljeb. Za one koji ne znaju ovo „zadarsko dite“, Igor Čupahin iza sebe ima prebogatu turističku karijeru u kojoj se dokazao kao vrhunski profesionalac. Svojim originalnim pristupom turizmu, oduševio je i goste i svoje poslodavce od privatnih do Hrvatske turističke zajednice koja je u njemu prepoznala osobu koja može voditi ured u Amsterdamu. Dakle pustite Šupu, dovedite na Čupu!

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime