Kad se grad Obrovac spomene u medijima, redovito je to u negativnom kontekstu

Često se piše o ovom gradiću u zadarskoj županiji koji godinama zauzima neslavno mjesto pri vrhu liste hrvatske nezaposlenosti. Osim uznemirujućeg broja stanovnika bez posla, Obrovac je punio medijske stupce i zbog svog gradonačelnika Ante Župana. Index je pisao o ovom HDZ-ovcu kad je pretprošle godine naumio kupiti Škodu Superb, luksuznu limuzinu od 270 KS s trozonskom klimom.

Trozonske limuzine, ručkovi i hoteli

On je raspisao natječaj za nabavku auta vrijednog najmanje 255 tisuća kuna koji je, kako je bilo navedeno u natječaju, morao biti metalik crne boje. Naposljetku, popustio je pritisku javnosti i odustao od kupnje, ponovimo, službene limuzine vrijedne najmanje 255 tisuća kuna s trozonskom klimom kojom se namjeravao voziti kroz ovaj gradić na Zrmanji. Prošlo je godina i pol dana, a Ante Župan se ipak dokopao svoje Škode Superb.

Ante Župan

Index je opet pisao o njemu. U svojoj imovinskoj kartici nije naveo limuzinu s pogonom na sva četiri kotača jer “navedeno vozilo nije njegovo vlasništvo već je vlasništvo leasing kuće”. Osim što se obrovačka vlast voli vozikati automobilom od najmanje 255 tisuća kuna kroz grad najpoznatiji po nevjerojatnoj nezaposlenosti, također voli trošiti stotine tisuća kuna na ručkove i hotele. Prema podacima iz 2015. godine, Grad Obrovac spiskao je 365 tisuća kuna za reprezentaciju, dnevnice za službena putovanja, smještaj i naknade na službenom putu. Jednostavnije, gradonačelnik Ante Župan i njegovi pomoćnici u prosjeku su dnevno za jelo i hotele trošili po tisuću kuna.

Simbolična snimka

Navodimo navike gradske vlasti, koje su dijelom i razlog zaostalosti ovog mjesta, zbog videa koji simbolično vrlo jasno pokazuje u kakvo je stanje doveden grad Obrovac. Index je u posjedu snimke sanitarnog čvora Doma zdravlja Obrovac.

Odvratno stanje zdravstvene ustanove

Odvratne prostorije koje bi trebale predstavljati zahode i umivaonike zdravstvene ustanove doslovno su prekrivene izmetom. WC školjke su prljave, bez daske i prekrivene fekalijama. Pod je mokar. Nema toaletnog papira. Netko je obavio nuždu u uglu zahoda. Nema kante za otpatke. Smeće je razbacano po prostoriji. Zanimalo nas je tko je odgovoran za ovakvo stanje medicinske ustanove. Pokušali smo stupiti u kontakt s gradonačelnikom Županom. Nismo ga uspjeli telefonski dobiti. Poslali smo upit na adresu Grada Obrovca.  “Izvješćujemo Vas da u Obrovcu rade dvije ordinacije liječnika obiteljske medicine: dr. Goran Jusup i dr. Branka Zubak – Marić. O ostalim pitanjima nemamo saznanja pa na njih ne možemo odgovoriti, ali Vas upućujemo da odgovore potražite u Domu zdravlja Zadarske županije u čijoj su nadležnosti sve ordinacije liječnika obiteljske medicine u Županiji pa tako i ordinacije u Obrovcu”, glasio je odgovor iz njegovog ureda.  Pokušali smo kontaktirati i dr. Gorana Jusupa, čije ime se može vidjeti na ulaznim vratima. Nitko se ne javlja na telefon. Kontaktirali smo zamjenicu ravnateljice Doma zdravlja kako bi saznali tko je, naposljetku, kriv za uznemirujuće higijensko stanje ove ustanove. Kratko nam je poručila da pošaljemo pismeni upit. Do zaključenja ovog članka nismo dobili odgovor. Inače, HDZ-ov gradonačelnik Ante Župan po struci je liječnik.

1 KOMENTAR

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime