Hloverka Novak-Srzić zasjela je na mjesto direktorice Turističke zajednice grada Makarske u rujnu 2017.

Mjesec dana ranije imenovana je i članicom Nadzornog odbora Hoteli Makarska gdje je naknadno morala podnijeti ostavku zbog nespojivosti dužnosti u TZ-u. Mnogi su od nekadašnje televizijske novinarke očekivali promjene. U nastupnom intervjuu, Hloverka Novak-Srzić je kazala kako će se kao gradska vijećnica zalagati za izgradnju garaža, a da sa makarske rive ukloni vozila u roku od dvije godine. Evo, prošlo je više od dvije godine, a obećanje postade ludom radovanje.

Tijekom naredne dvije i pol godine, direktorica TZ grada Makarske napravila je mnoge zaokrete u makarskom turizmu, no nisu bili svi oduševljeni poput nje. Tako je pr. ukinula ribarske večeri i najavila „finije festivale primjerenije Makarskoj“. I doista, Makarska je dobila neke fine stvari poput opere „Ero s onoga svijeta“ na Osejavi ili balet „Labuđe jezero“ u izvedbi Ruskog carskog baleta. Finije stvari su dobrano opteretile proračun Turističke zajednice grada Makarske, prema našoj procjeni oko 35% više nego što je prihvatljivo ( o 35% povećanja troškova ćemo detaljno izvijestiti u jednom od nastavaka ovog serijala, op.a.). Zanimljivo, to se i nije bitno osjetilo na povećanju broja gostiju. Ali se zato osjetilo u praznoj blagajni TZ-a zbog čega je Hloverka Novak-Srzić morala uzeti pozajmicu od oko 700 tisuća kuna prošle godine, a potom je to učinila i za ovu godinu. To je sablaznilo makarsku javnost, ali i struku jer se takvim metodama nisu služili prethodnici Hloverke Novak-Srzić.

Osim kroničnog nedostatka novaca u blagajni, i mnogi drugi potezi su, blago rečeno, čudili. Jedan od gafova je svakako i oglašavanje TZ grada Makarske na autobusima tvrtke Promet Makarska u vlasništvu Mate Jujnovića. Kao prvo, kakve koristi od oglašavanja na autobusima koji voze do Sinja, Splita, Zadra, Zagreba??? Kao drugo, Mate Jujnović je temeljem ovršne isprave stvarni vlasnik obiteljske kuće Srzićevih pa je 140 tisuća kuna koje su iz proračuna TZ-a isplaćene Jujnovićevoj tvrtki u nepune dvije godine postao neviđen skandal! (NASTAVLJA SE…)

5 KOMENTARI

  1. zbog radovanovih dugova hloverka pogoduje mati jujnoviću.ako niste znali mate jujnović je vlasnik kuće novakovih u ulici a.starčevića.

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime