Anto Čović

Prije par dana je u uvali Točinjak na otoku Braču došlo do incidenta kada je jedan slovački državljanin, navodno vlasnik luksuzne vile vrijedne 1,25 milijuna eura prerezao konope usidrenog broda u vlasništvu makarskog poduzetnika Ante Čovića!

Vila se nalazi 3,5 km od mjesta Povlja na otoku Braču. Ispred vile se nalaze dva veza za brodove do 30 metara dužine i šljunčana plaža širine 50 metara na koju se izlazi direktno iz podrumske etaže vile. Vila je kompletno je renovirana 2012. god., te sagrađena na zemljištu od 620 m², dok sama vila ima ukupnu netto površinu od 330 m² + potkrovlje 70m2 netto. U podrumu vile se nalazi spremište za jet ski i ostalu sportsku vodenu opremu. U prizemlju se nalazi kuhinja, blagovaonica, dnevni boravak, kupaonica, spavaća soba, praonica, strojarnica i velika terasa od 35 m². Na prvom katu vile se nalaze četiri velike spavaće sobe s dvije kupaonice i prekrasna terasa. Vlasnička soba ima svoju odvojenu veliku kupaonicu, garderobu i ured, te terasu od 25m². U potkrovlju je planiran odvojeni apartman za poslugu, od 70 m² površine sa svojom kuhinjom, blagovaonicom, dnevnim prostorom i spavaćom sobom.

Prema izjavi Ante Čovića, on je sa svojim brodom uplovio u uvalu Točinjak kod mjesta Povlja  i usidrio se da bi nakon par minuta začuo galamu s kopna. Muškarac, slovački državljanin, vlasnik kuće izgrađene na samom moru prijetio se Anti Čoviću da ne može tu ostati sa svojim brodom.

– Nije mi jasno kako se može u našoj zemlji ponašati tako bahato. Ni pomorsko dobro na kojem se očigledno kuća nalazi, a kamoli uvala i more nisu niti mogu biti privatno vlasništvo. Slovak koji se nije želio predstaviti imenom i prezimenom mi je čak prerezao konope od broda!, ispričao nam je Anto Čović.
Ekipa portala Megamedia i sama je posjetila uvalu Točinjak želeći se uvjeriti u navode Ante Čovića. A kad tamo imali smo što i vidjeti. Slovak koji je navodno vlasnik kuće napravio je privatno privezište za brodove, zagradio pomorsko dobro tako da nitko ne može kopnom doći do kuće, a primijetili smo iskopani tunel od kuće do mora kojim je trajno unakazio prirodnu obalu uvale Točinjak. Kada je naš suradnik upitao Slovaka kako je moguće da ignorira zakone, šokirao nas je svojom izjavom: „Ja to sve platim i potkupim općinu, inspekcije i svi! Ovo je korumpirana država, mogu ja sto hoću!“, kazao nam je Slovak na lošem hrvatskom tjerajući nas sa plaže u vlasništvu Republike Hrvatske.
* Ovdje možete pogledati fotografije: [envira-gallery id=”73645″]

1 KOMENTAR

  1. A dali vam je poduzetnik Anto Covic rekao da je vlasnik susjedne parcele i da je ovaj incident,najvjerojatnije dosao u medije jer poduzetniku ne odgovara sta je ovaj idiot od Slovaka iskopa izlaz na plazu i samim time presjekao jedini moguci prolaz do njegove parcele.A sto se tice korupcije u Hrvatskoj,netriba nam Slovak govorit,mogao je i poduzetnik reci nesto vise o tome jer sigurno zna tisucu puta vise od njega.

  2. Eto vam Evropa nasa mladost po Evropi spava po kontenjerima jedu konzerve i rade za minimalac a lokalni kaoboji u Hrvatskoj namjestaju strancima koncesije i daju im mogucnost da se bogate i uzivaju

  3. i našao se Ante Čović držati predavanja o bespravnoj gradnji i svemu što ide uz to . Licemjer bez granica zajedno sa vama iz MM koji mu dajete za 200 kuna prostor. Isti mentalni sklop on i vi.

  4. Štaa bleiš kaad te ne strižu Ante Poštenjačina.
    Ono što je Anto Ćović, ti i mnogi drugi nikad nećete biti. Krvav je njegov put do ovog poduzetništva bio. Malo nam je domaćih lupeža, sad ovo maalo jada od naaše obale dati u ruke inozemnim kriminalcima.
    Ti bi raaaađe da Slovaku, aa oduze Ćoviću. Maalo morgen.

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime