Marko Pupić Bakrač, nezavisni gradski vijećnik  održao je večeras tiskovnu konferenciju na kojoj je oštro napao rad zadarskog Državnog odvjetništva.

– Svjedoci smo da Državno odvjetništvo ne funkcionira u odnosu na političko interesnu grupaciju koja drma Zadrom. Oni su zaštićeni bilo kakvog progona, njihovi se predmeti ne procesuiraju. Što je još gore, pojedince koji im se suprotstave i dirnu u njihove interese maltretira se i progoni na osnovi neprovjerenih i netočnih informacija, bez ikakvih dokaza, po hitnom postupku, kazao je između ostalog Pupić Bakrač.
Osvrnuvši se na oslobađajuću presudu svog kolege Ante Rubeše kojem je Prekršajni sud u Zadru sudio na osnovu prijave zadarskog Općinskog odvjetništva, a zbog članka u tjedniku Zadarski Regional, Pupić Bakrač je zaključio kako Odvjetništvo procesuira samo „odabrane“. – Dok more predmeta leži po ladicama Općinskog državnog odvjetništva u Zadru, oni se bave mojom imovinom i to temeljem članaka u Voxu i na Znetu.  Neka istraga krene odmah sutra, ali istovremeno neka napokon krene istraga imovine Sinovčića, Zebića, Zdenka Zrilića, Kalmete, Livakovića i sličnih o čemu godinama govore i pišu državni i lokalni mediji pa se ništa ne poduzima, kazao je Pupić Baktrač.
Pojasnio je i porijeklo imovine svoje obitelji. – Naša kuća u Zadru je napravljena prije nego je moja supruga stupila na dužnost direktorice Zračne luke, a isto tako je i stan u Zagrebu kupljen prije toga. Odlučili smo se baviti turizmom, kuća je ove godine sređena i iskopan je bazen te smo podignuli kredit od 200 000 kuna u svrhu turizma. Ostala imovina nije naša. Apartmani na Pagu su vlasništvo Katičine majke. Četiri ih je imala 1980. godine, četiri ih ima i sada. Eto čime se bavi tzv. Državno odvjetništvo, odnosno odvjetništvo Zdenka Zrilića, rekao je Pupić Bakrač.