Makarska već godinama puni novinske stupce zbog uznapredovale, nekontrolirane gradnje stambenih zgrada zbog kojih je postojeća infrastruktura preopterećena

Mnogi su u proteklom razdoblju najavili izgradnje aparthotela i sličnih turističkih objekata da bi se po završetku radova, prostori prodavali pod stanove, primjerice čudovišna zgrada kod Lidla. Kako bi stali na kraj obmanama sumnjivih investitora, Grad Makarska predlaže izmjene i dopune Odluke o izradi izmjena i dopuna Prostornog plana uređenja Grada Makarske.

Posebno je zanimljiv čl.3 predmetne Odluke koji će ubuduće glasiti:”Izrada izmjena i dopuna pokreće se kao ciljana, „interventna“ izmjena ograničena na građevinsko područje naselja i njihove izdvojene dijelove, u cilju hitnog sprječavanja daljnje devastacije grada Makarske prekomjernom izgradnjom. Kvantitativno izdašni urbanistički parametri, odnosno uvjeti gradnje propisani važećim prostornim planom dovode do ubrzane betonizacije i trošenja ograničenog resursa – prostora, poglavito izgradnjom velikog broja komercijalnih stambenih jedinica kojima je preopterećena infrastruktura grada. Stambene jedinice se prekomjerno grade ne samo na područjima mješovite namjene, već i u komunalno-poslovnim zonama, neke od njih pod krinkom “aparthotela”…”.

1 KOMENTAR

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime