U Makarskoj su neki umirovljenici „jednakiji“ od drugih

0

Deseci makarskih umirovljenika nemalo su se iznenadili kada su došli po svoju božićnicu u iznosu 200,00 kuna koju daje Grad Makarska kada im je rečeno da na istu nemaju pravo jer su radili u Sloveniji, BiH ili nekoj drugoj zemlji.

– U Makarskoj živim 25 godina, uredno plaćam sve gradske poreze i računam kako će mi 200 kuna dobro doći na ovu moju „crkavicu“ od 1.300,00 kn koliko primam mjesečno, a kad tamo mi kažu da nemam pravo na božićnicu, kazao nam je jedan od umirovljenika.
Razgovarali smo s još nekolicinom umirovljenika koji su doživjeli isto. Smatrahu da je riječ o diskriminaciji umirovljenika jer svi oni teško žive bez obzira gdje su mirovinu zaradili.
– Kao prvo, nije pravedno da netko sa tisuću kuna mirovine i netko sa tri tisuće kuna mirovine dobiva jednako, dakle 200,00 kuna. Isto tako nije u redu da se nas koji smo korisnici stranih mirovina, Grad Makarska odriče iako tu živimo deset, dvadeset, trideset i više godina. Ovo je sramota, kazala nam je jedna umirovljenica.

1 KOMENTAR

  1. U Makarskoj je to tako: Diskriminacije koliko hočeš. Panzioneri koji uredno gradu plačaju sve obaveze, komunaliju, smečarimu, čak su davali i samodoprinose, dobiji nogu,a oni pune između ostalog gradski buđet. Mora tako nema sredstava, jer puno triba za uhljebe koje su oni zaposlili. Mućni narode glavom.

  2. Grad Makarska je pokazao dobru volju u ovim teškim vremenima.
    Grad nije odgovoran što netko nije dobio bon od 200 kn, ako je netko kriv to je mirovinski iz razloga što nije ili nema podatke od pojedinaca.Ni meni nije bilo jasno i ljudi su mi objasnili.

  3. Moj prisutni meni se čini da si ti malo odsutan,zamisli ovi nesposobnjakovići na vlasti znaju samo sebe opravdavati.Oni su tražili spisak samo hrvatskih mirovina jer su toliko nesposobni da razmišljaju da postoje umirovljenici iz drugih država.Ta ista pogreška im se dešava već drugu godinu zaredom.Kažu na greškama se uči …pa zar godinu dana nije dovoljno bilo da isprave prošlogodišnju grešku.Pitam se kako se to ne dešava u drugim gradovima Lijepe naše.

  4. U Makarskoj penzionera se sjete samo pred izbore. Da su Penzioneri u Hrvatskoj pametni bili bi jedna STRANKA, vodili bi Državu bolje od ovih LOPUŽA. Penzineri u Hrvatskoj su uglavnom na silu otišli u penziju. Zašto bi oni vodili Državu i sad kad je pokradena bolje od ovih lupeža, je zato jer su oni STVARALI-GRADILI, a ove LOPUŽE pokrali. Svaka čest svim malim strančicama, i drago mi je što su im pomrsili račune. Što se tiče PENZIONERSKE DISKRIMINACIJI U MAKARSKOJ, to je za očekivat bilo, misleči na sebe, ne misle na druge. Sad ćete viditi kako će ŠTANCAT BONOVE ZA PENZIONERE IZ OSTALIH REPUBLIKA BIVŠE DRŽAVE. ŽivIla MEGA MEDIA, i Vedran Vidučić, znam da će mnogi popizditi!!!!

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime