Gradskom vijećniku Akcije mladih Marku Pupiću Bakraču, za sada nepoznata osoba bacila jeu vrt obiteljske kuće dvije eksplozivne naprave! U ovom trenutku traje očevid, a ispred njegove kuće nalaze se četiri policijska automobila, stigli su i pirotehničari.

Evo što nam je o incidentu kazao sam Pupić – Bakrač: „Gospođa koja nam povremeno pomaže u kući me jutros nazvala na poslu i obavijestila me da se u vrtu naše obiteljske kuće nalaze bombe. Odmah sam stigao kući i nazvao policiju. Nisam stručnjak, ali mislim da je riječ o ručnoj bombi i jednoj mini sivo-maslinaste boje. Najvjerojatnije je to netko bacio tijekom noći, kazao nam je. Na pitanje strahuje li za svoj život, Marko Pupić Bakrač odgovara kako nije ustrašen već ljut.
Obzirom da bomba tj. mina nije eksplodirala, za pretpostaviti je da je netko htio ostaviti prijeteću poruku ovom gradskom vijećniku koji vrlo otvoreno kritizira gradsku vlast zbog nepotizma, korupcije i kaznenih dijela.  Novinarima koji su se u velikom broju okupili ispred njegove kuće, Pupić Bakrač je poručio: „– Ako ikome od mojih članova obitelji padne iti jedna vlas s glave, odgovornima ću smatrati gradonačelnika Božidara Kalmetu, Zdenka Zrilića i Rena Sinovčića!“.