S približavanjem 5. lipnja 2023., datuma isteka mandata Mate Perišića na čelu Plovputa, dotični brojnim manevrima pokušava zadovoljiti sve one koji su mu do tada, a nada se da bi mu i u budućnosti mogli biti od koristi

Tako smo u prvom nastavu serijala AFERE PLOVPUT detaljno opisali kako se Mate Perišić zahvalio rektoru splitskog Sveučilišta dr. Draganu Ljutiću koji je navodno urgirao kod premijera Andreja Plenkovića da Mate Perišić postane direktor Plovputa, zaposlivši na mjesto direktora Sektora za ekonomske poslove zeta rektora Ljutića, Tonija Filipetija.

Blaženko Boban, župan splitsko-dalmatinski

Da bi se osigurao i sa drugih strana, Mate Perišić je još 2018. godine zaposlio Tomislava Bobana, sina HDZ-ovog župana Splitsko-dalmatinske županije Blaženka Bobana na mjesto voditelja pomorskog transporta s koeficijentom složenosti radnog mjesta 3,41. Smjenjivanjem dotadašnjeg šefa transportnog pogona (ime poznato redakciji), Tomislav Boban 2020. godine dolazi na novo radno mjesto s koeficijentom složenosti 3,73. Stupanjem na snagu nove sistematizacije, navedeno radno mjesto je 2021. godine preimenovano u voditelja odjela za nautičke poslove uz povećanje koeficijenta složenosti na 4,00. Konačno, 1. veljače 2023. godine, a da bi se u potpunosti osigurao kod još uvijek aktualnog župana Splitsko-dalmatinske županije Blaženka Bobana, Mate Perišić njegovog sina Tomislava Bobana postavlja na netom izmišljeno radno mjesto pomoćnika direktora Sektora za izgradnju i održavanje s koeficijentom složenosti 4,80.

Kud plovi ovaj brod?

Kako bi se osim na županijskoj, osigurao i na gradskoj razini, Mate Perišić je također 2018. godine zaposlio i Maria Škorića, brata tadašnjeg saborskog zastupnika, potpredsjednika Gradskog vijeća grada Splita i predsjednika splitskog ogranka HDZ-a Petra Škorića na mjesto samostalnog obračunsko-fakturnog referenta s koeficijentom složenosti radnog mjesta 2,76. Stupanjem na snagu nove sistematizacije, navedeno radno mjesto je 2021. godine preimenovano u samostalnog referenta prodaje uz povećanje koeficijenta složenosti na 3,50. Konačno, 1. veljače 2023. godine, Mate Perišić postavlja Maria Škorića na mjesto voditelja odjela prodaje s koeficijentom složenosti 4,00, smijenivši pri tom bez ikakvog povoda tihu, mirnu, samozatajnu, radišnu, marljivu voditeljicu odjela prodaje (ime poznato redakciji, op.a.). Ovim činom Mate Perišić pokazao je krajnju bešćutnost i potvrdio na što je sve spreman u ostvarenju svojih ciljeva.

A koji su ciljevi Mate Perišića pročitajte u jednom od sljedećih nastavaka…

3 KOMENTARI

 1. Ajme ovih žalnih novinara. HDZ je hrvatska drzavotvorna stranka koja okuplja najbolje i domoljubnije što Hrvatska ima. Direktor želi firmi osigurati prosperitet i razvoj. Stoga je normalno da bira najbolje za zaposlenje. Ako je nekome otac, brat rukovodeći kadar u HDZu normalno je da želiš zaposliti nekoga tko ima iste gene, već dokazane. Pa i njihovo napredovanje u firmi je dokazalo da su sposobni i kvalitetni radnici.
  Valjda je dosta više hrvatskog žala i ljubomore.

 2. Što je nama naša borba dala!
  Doktora Matu osim ekonomije možda zanima i filozofska znanost. Predlažem mu sljedeću anketu za tezu doktorskog rada “Hrvatska je klijentelistička država:
  Što je važnije u Hrvatskoj za ugodan život bez razmišljanja o iseljenju:
  A) Članska iskaznica HDZ-a
  B) Sudjelovanje u domovinskom ratu

  https://www.hdz.hr/pristupnica

 3. da zato je adz “najdržavotvornija stranka” sa pupovcom jer imaju sve gene tite i njegovih đenerala, a tu je još i sto i dvadeset tisuća bivših komunista , plus udba i kos,čak je tito i njegovi sateliti u Rimu priznatiji jer pod njegovom zločinačkom ćudi nastao je Križni put i ubijen Hrvatski Velikan Mučenik I Svetac ALOJZIJE STEPINAC zato su ga i primili u posjetu rimsku! LUSTRACIJA od 1918 do 1990 jer govnim komunističkim i nakazama jugoslavenskim nije mjesto u RAJU!

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime