Cirkusant Ljubo Ćesić nominiran za Krnju ljubuških poklada!

0

Popularna emisija HRT-a “Lijepom našom“ snima se u Bosni i Hercegovini pod nazivom „Mostovi kultura“

Riječ je o jednoj od najdugovječnijih emisija HRT-a koju više od dva desetljeća uspješno vodi Branko Uvodić. Ovaj glazbeno-scenski spektakl HRT-a, po treći puta dolazi u Ljubuški, a javno snimanje emisije zakazano je za 6. veljače u 19 sati u Gradskoj športskoj dvorani u Ljubuškom.

Na ovoj glazbeno kulturnoj manifestaciji u Ljubuškom predstavit će se brojne skupine koje će prikazati bogatu kulturno-tradicijsku baštinu ovoga podneblja: ŽKUD “Hercegovac“ iz Širokog Brijega, HKUD “Sv. Marko“, KUD“Luke, Čapljina“, Željko Keža, guslar, Studenački bećari, Dream team “Babe”, klape “Benediktus, Aurora, Bura, Herceg, Trebižat, Ragusa, Zvizdan i Concordia”, Tamburaški sastav Šurmanci, Sinovi Hercegovine, Darija Ramljak, Andrej Sivrić, Mate Miličević, Anita Čolak, Džentlmeni, Josip Ivančić, Ivica Bago, Zoran Begić, Mario Roso, Branko Medak, Alen Nižetić, Mate Bulić, Jole i Hanka Paldum. Organizatori manifestacije su Općina Ljubuški i Javna ustanova Kulturno-športski centar Ljubuški.

Uredništvo portala www.mega-media.hr neslužbeno doznaje kako će ljubušku manifestaciju uveličati putujući cirkus Ljube Ćesića Rojsa, legitimiran kao generalski zbor u sastavu teritorijalaca i milicajaca.

Načelnik općine Ljubuški zaprimio je dopis u kojemu se nalazi popis cirkusanata koji dolaze iz Zagreba za Ljubuški karneval u veljači. Prijevoz putujućeg cirkusa na relaciji Zagreb-Ljubuški predmet je sponzorstva vareškog milicajca, koji je torbario zajedno s kamiondžijom Ćesićem. Popis cirkusanata ljubuškog maskenbala, promoviran je kao organizatori Tuđmanova i Šuškova otpora. Tu su znamenita prezimena cirkusanata koji će nazočiti maskenbalu i scensko-glazbeno-kulturnoj manifestaciji pod naslovom Lijepom našom: Lj.Ćesić, M. Krešić, D.Ćurčić, D.Čović, Ž.Keža, M.Naletilić, I.Vrljić, M.Rupčić, L.Lažeta, I.Čuljak-Đulić. U potpisu zahtjeva za akreditacije je najpoznatiji hrvatski cirkusant, Ljubo Ćesić Rojs.

Dana 29.01. 2019. godine Upravni odbor generalskoga zbora Ljube Ćesića raspravljao je po dvije točke dnevnoga reda: Članarina i Odlazak Dragana Čovića u Banja Luku na proslavu dana Republike Srpske i dodjelu odličja ratnim zločincima takozvane JNA i VRS-a. Članarina lažnog generala Ile Vrljića nije uplaćena, raspravljalo se zašto nije uplaćena. General Miljavac, poznat iz ratne ratne akcije Posavina preko povlačenja, bježanije i predaje oklopne brigade oficirima JNA, postavio je pitanje tko je Vrljića primio u generalski zbor? Javio se general Krešić, poznati diletant hrvatskih ureda ministarstva obrane uz obrazlaoženje kako su ga Ćesić i on primili u zbor, te kako će on platiti članarinu za Vrljića. Činjenica je kako Upravni odbor generalskoga zbora nikada nije odlučivao o prijamu samoprozvanog generala Vrljića, u generalski zbor Ljube Ćesića. Problem je riješen dogovorno sa zaključkom kako će to biti tema naredne sjednice Upravnog odbora.

Na temu odlaska Dragana Čovića u Banja Luku i proslavu takozvanog dana RS-a, javio se general Mladen Kruljac, koji se na slikoviti način izrazio s porukom, kako će onaj tko dovede Dragana Čovića naredni put u Generalski zbor biti nokautiran zajedno s Čovićem. Naš izvor je potvrdio kako na sastanku Upravnog odbora nije bilo replike na uvjerljivo izlaganje generala Kruljca. O odlasku cirkusanata iz Zagreba za Ljubuški, službeno u ime Generalskog zbora, nije bilo rasprave. Poznavatelji ratnih događanja i zločinačkih umova kroz ljubav pojedinih ljubuških generala i vojnika s ratnim zločincima, koji su na Kruševu mučki iz zasjede pobili devet pripadnika HOS-a, a za zločin do danas nisu odgovarali, svakako će utjecati na raspoloženje gostiju i publike ljubuške manifestacije. Kidnapiranje i ubojstvo Roberta Nosića, časnika Hrvatske Vojske, od strane Naletilića i njegove družine, svakako će uveličati skup nazočnih zagrebačkih, širokobrijeških i ljubuških kriminalaca, članova Ljubinog zbora. Na Ljubinom popisu gostiju pod rednim brojem 11. i 12., nalazi se teritorijalac Keža i njegova dva kuma iz SAD-a.

Ljubuške poklade svake godine priređuju povorke maškara, cirkusanata, koji su kostimirani u razne likove. Maskirne uniforme i odličja organizatora otpora ove godine su Inn. Za Krnje ljubuškog karnevala uz pjesme Lijepom našom, ove godine nominirani su kao organizatori otpora: Ljubo Ćesić, Mladen Naletilić i Dragan Čović, uz obrazloženje kako su najuvjerljiviji cirkusanti akrobatike i klauniranja hrvatske zbilje.(dnevno.ba)

1 KOMENTAR

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime