Tko je jamio, jamio? Poznata je to izjava hercegovačkog , kontroverznog kamiondžije nadimka Rojs

Tko je Ljubo Ćesić Rojs i koliko je jamio, govore i službene zabilješke Agencije za istraživanje i dokumentaciju – AID – BiH, od 16.03.2001.godine. Poduzeća Monitor M, Monitor, Hercegovina gradnja i mnoga druga, samo su od nekih tvrtki koje su bile vlasnici građevinskih strojeva milijunske vrijednosti, a koja su plaćena iz proračuna hrvatskih građana.

Nameće se pitanje tko je vlasnik poduzeća Monitor i Monitor M , Hercegovina gradnja,Hercegovina Holdinga? Hrvatska Zajednica Herceg Bosna, Hrvatska Republika Herceg Bosna ili Ljubo Ćesić zvani Rojs s partnerima? Tko je vlasnik građevinskih strojeva 66. pukovnije HVO-a ili HV-a? Radne knjižice djelatnika 66. pukovnije nalazile su se u MORH-u. Na građanskom sudu u Zagrebu se dokazivalo i tvrdilo da to nije privatna pukovnija kamiondžije Rojsa.

Kako su strojevi 66. pukovnije kupljeni, tko ih je financirao i kako, zašto su strojevi završili u Srbiji radi izgradnje cesta ili trgovine?  Zašto je DORH ostao bez osam milijuna kuna? Je li Fina po sili zakona u stečaj poslala 66. pukovniju? Što dokazuje zadruga Ljube Ćesića Rojsa koja je izgubila spor s  hrvatskom državom težak 67,4 milijuna kuna? Koja je uloga VONS-a, premijera Mateše u poslovima 66 pukovnije?

Tko je jamio, a tko opljačkao novce od prodaje strojeva 66. pukovnije: HZ-HB ili HR HB ili Monitor  ili Monitor M? Koja je uloga u preprodaji strojeva Ljube Ćesića i Ljubiše Buhe zvanog Čume? Tko je iz Konzulata RH, u Mostaru otuđio bianco putovnice Republike Hrvatske i tko su poznati vlasnici putovnica RH  iz Zemunskog klana? 

Na sva ova pitanja pokušat ćemo odgovoriti narednim tekstovima na portalu Megamedia. Koja je uloga županijskog tužiteljstva i županijskog suda Široki Brijeg u prikrivanju milijunske pljačke radnih strojeva  Monitora? Gdje su završili novci od prodanih strojeva Monitora? Pitanja koja traže odgovor punih 20 godina, biti će predmet stručnog elaboriranja uredništva portala Megamedia. (NASTAVLJA SE…)

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime