Agencija za istraživanje i dokumentaciju  Intelligence – Security Agency, bošnjačka je služba državne sigurnosti koja je 1996. godine  preuzela poslove, imovinu i djelatnike Službe državne bezbjednosti i centralnog  nacionalnog biroa INTERPOL-a BiH

AID ima osam odjeljenja na kojima su pomoćnici ravnatelja. Izvan sjedišta AID-a utemeljeno je osam sektora i to u Sarajevu, Tuzli, Bihaću, Zenici, Doboju, Goraždu, Mostaru i Banja Luci. Bošnjačka služba AID, 2001. godine došla je do informacije milijunske pljačke proračunskog novca Hrvata Bosne i Hercegovine.

Takozvana Hrvatska Samouprava poslužila je bivšim oficirima JNA, (hrvatske nacionalnosti)  za  raspuštanje Hrvatskog Vijeća Obrane kao komponente Vojske Federacije, bacanjem na ulicu preko deset tisuća vojnika, dočasnika i časnika HVO-a, koji su napustili vojarne i ostavili naoružanje 28.03.2001. godine, (dokaz dokument AID-a, broj S-1/01-2322/01.) 3. Hrvatskog gardijskog zbora VF BiH, koji je bio smješten u kasarni Mato Lučić – Maturica u Kiseljaku, koja je napuštena od strane svih časnika i dočasnika Hrvata, po naputku rukovodstva Hrvatske Samouprave.

26. studenog 2001. godine djelatnici bošnjačke sigurnosne službe AID preko svojih špijuna došli su do saznanja o izvlačenju velike količine novca iz Hercegovačke banke d.d. od strane visokih dužnosnika takozvane “Hrvatske Samouprave”.  Iz dokumenata AID-a vidljivo je da je torbar Hrvatske Samouprave bio je i poznati kontraverzni posuški kamiondžija Ljubo Ćesić Rojs, koji je poznat po izreci “Ko je jamio, jamio”.

U prilogu ovoga teksta objavljujemo dokument AID-a od 28.studenog 2001 godine iz kojega je vidljivo kako, kada i koliko je Rojs sa svojim ortacima „jamio“ . Nije slučajno da su na dokumentu dva imena markirana crnim flomasterom! Poznavateljima politike i prilika HDZ BiH 2001. godine koja je ovjekovječena pljačkom hrvatskoga naroda u BiH, nije nepoznanica o komu se radi! Dokument AID-a objavljujemo kao primjer za analizu kako, kada i koliko je Ćesić s ortacima jamio! Donald Trump i danas kao predsjednik SAD-a na crnoj listi ima Ljubu Ćesića Rojsa, Radovana Karadžića i druge kojima je zabranjen ulazak u SAD. Sada znamo i zašto.

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime