Javio se kamiondžija Rojs portalu Dnevno hr, kako bi pripovijedio što  on misli, a posebice, eto on i analizira ?!  Naglašava kamiondžija u svojoj analizi: “Jedno je pobiti metkom…?!”

Na što je Ljubo mislio kada je ovo provalio nekim bojovnicima koji dobro poznaju Ljubu je jasno, a većini Hrvata i nije.  Veli Ljubo kako ga zovu ljudi iz Hercegovine, gledali su Antu Nobila koji drvljem i kamenjem pljuje po tadašnjoj državi i politici. Poznavatelji lika i djela kamiondžije Ljube Ćesića, slučajnog generala, kako navode ugledni povjesničari, kojega je za generalski čin dopisao zadnji sekretar Općinskog komiteta Lištica, drug Vlado Šoljić u postrojbama HVO-a, nakon čega se Ljubo dopisao i na pospisu prijedloga za čin u Hrvatskoj Vojsci, koristeći slavodobitne pobjede u akciji Oluja.

Ljubu kao kamiondžiju poznaju svi špediteri koji su bili skloni švercu raznih roba, a kao vojnika ga ne poznaju u HVO-u, a još manje u HV-u. Portal www.mega-media.hr nudio je svojevremeno nagradu za fotografiju Ljube Ćesića s puškom u ruci, kako bi dokazali je li bio hrvatski vojnik s puškom u ruci. Dopisnik portala www.mega-media.hr tvrdi kako Ljubo nije vidio rata osim na televizijskim ekranima i par dana nakon akcija znao se pojaviti s televizijskim ekipama. Nije zabilježena snimka Ljube s puškom u ruci, osim jedne koja se pojavila u video materijalu krvavog Uskrsa s Plitvica, kada je Ljubo kao mobilizirani vozač Croatia busa Zagreb, prevezao specijalce MUP-a do Plitvica. Kao vozač uslikao se s puškom marke PAP.

Osobito znakovit je Ljubin drugi kontakt s oružjem, kada je viđen u akciji s tuđom puškom, iz koje je nastala  Ljubina pouka iz uvoda ovog teksta “ Jedno je pobiti metkom!” Lijepo bi bilo kada bi hrabri vitez Ljubo Ćesić Rojs imao snage pojasniti hrvatskome puku, ovaj zadnji detalj, akciju s tuđom puškom u ruci na predjelu Čelebića-Livna. Vitez Ćesić u akciji… i s kim se sukobio vitez Ljubo ?!

Eh kada bi mogao, ili znao pojasniti kako je stigao do čina general pukovnika Hrvatskog vijeća obrane ? U kojoj postrojbi HVO-a je bio Ljubo pa dobio čin general pukovnika? Koju stučnu spremu je imao Ljubo Ćesić Rojs, kada je nadopisan pod rednim brojem 3. od strane ministra obrane Hrvatske Republike Herceg Bosne, starog druga i dokazanog komuniste Vladimira Šoljića ?!

Prvi na popisu za promaknuće je bivši kapetan JNA Ante Jelavić, drugi na popisu je bivši kapetan JNA Nedjeljko Obradović, treći na popisu je kamiondžija Ljubo Ćesić-Rojs. Četvrti mimo popisa promaknut je vodnik JNA Živko Budimir, zamislite u general pukovnika HVO-a. Danas kamiondžija Rojs za medije navodi:  “Krivi smo što se nismo obračunali s Udbašima i Kosovcima odmah na početku stvaranja Hrvatske države, takvi nam danas drže prodike …!?” E sad nam ostaje za analizirati s kim bi se kamiondžija Rojs obračunao, s ovima što su ga imenovali generalom, kako bi nam on držao prodike?!

Sigurnosne službe Republike Hrvatske progonile su upravo ove kojima je kamiondžija Rojs svojim, autoritetom rješavao stambeno pitanje. Vrijedi se prisjetiti oficira JNA Ivice Raića i uloge u njegovu “prikrivanju i skrivanju” od strane kamiondžije Ljube Ćesića Rojsa. E ne može sad ovo zadovoljiti pravdu, povika kamiondžija Rojs, kao slučajni general, bez vojske i bojišta. Zaključno na razmatranje vama cijenjeni čitatelji, Šešelj se liječi , a Ljubo?

1 KOMENTAR

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime