zahvaljujući velikom trudu, radu i zagovaranju od strane našeg GO HDZ-a Vrgorac, uz potporu Splitsko-dalmatinska županija i Županijske uprave za ceste Split, započeti radovi rekonstrukcije ceste Prapatnice-Stilja teku prema planu te uskoro slijedi asfaltiranje preostalih 2,2 km te dionice, pišu vrgorački HDZ-ovci

Postojeća županijska cesta ŽC 6201 Vrgorac – Prapatnica – Stilja imala je loše elemente ceste i širinu kolnika oko 4 m koji je bio u lošem stanju te je bila opasna za sve sudionike u prometu. Zbog toga je Županijska uprava za ceste Split dogovorila s lokalnom zajednicom njenu rekonstrukciju kroz nekoliko faza. Tijekom 2016. godine izvedena je rekonstrukcija I. dionice županijske ceste ŽC 6201 Vrgorac – Prapatnica duljine oko 2,9 km u koju je uloženo ukupno oko 9 mil. kn. Cesta ima ishođenu uporabnu dozvolu.

Projektnu dokumentaciju za rekonstrukciju ceste izradila je tvrtka Bismark iz Solina. Širina asfaltnog kolnika nove ceste u pravcu je 5,0 m, a širina bankina i bermi je 1,0 m. Rekonstruirana cesta ima novu geometriju ceste, novu odvodnju ceste, novu prometnu signalizaciju i opremu.Tijekom 2017. godine je ishođena građevinska dozvola za rekonstrukciju II. dionice ŽC 6201 Prapatnica – Stilja duljine oko 3,9 km, a krajem iste godine su riješeni imovinsko-pravni odnosi u što ŽUC uložio oko 1 mil. kn. Tijekom 2019. godine ŽUC je pripremio dokumentaciju za izvođenje radova rekonstrukcije poddionice duljine 2,2 km.

Tijekom 2020. godine završen je natječaj za građenje poddionice duljine 2,2 km, radovi su ugovoreni s tvrtkom Patrlji. Radovi su počeli u rujnu prošle godine i planiraju se završiti do kraja ožujka 2021. godine, procjena ulaganja ŽUC-a u ovu poddionicu je oko 5,5 mil. kn. U mjestu Prapatnica izvodi se i pješački nogostup, a na trasi ima dosta armirano betonskih zidova. Rekonstruirana cesta će imati novu geometriju ceste s širinom kolnika u pravcu 5,0 m, novu odvodnju ceste, novu prometnu signalizaciju i opremu.

Preostali dio ceste duljine oko 1,7 km ŽUC Split planira rekonstruirati slijedeće 2022. godine i tada će se ishoditi uporabna dozvola za cijelu dionicu. Tijekom 2019. godine na istoj cesti ŽC 6201 ishođena je građevinska dozvola za rekonstrukciju križanja s gradskom ulicom Pčelinjak III što se nastavlja na rotor koji je ŽUC prije izgradio. Građevinska dozvola sadrži građevinski i elektrotehnički projekt, a izveden je pješački nogostup s obje strane. Radove je većim dijelom financirao ŽUC koji je uložio 2,0 mil. kn, a manjim dijelom Grad Vrgorac koji je uložio oko 0,6 mil. kn (dio nogostupa, javna rasvjeta, vodovod). Radovi su završeni u travnju 2020. godine, ishođena je uporabna dozvola. Ovim putem zahvaljujemo svima koji su na bilo koji način sudjelovali u pokretanju i realizaciji ovog projekta, koji je od značajnog interesa za žitelje ovog kraja. Posebnu zahvalu upućujemo Županijskoj upravi za ceste Split, poručuju vrgorački HDZ-ovci.

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime