U posljednjih dvadeset i pet godina se nije dogodilo da Ministasrtvo ili bilo koja druga državna institucija u roku manjem od 24 sata reagira na prozivke lokalnih političara kao što je to slučaj sa otvorenim pismom Hloverke Novak Srzić.

Podsjećamo, ona je ministru zdravstva Milanu Kujundžiću kao i županu Zlatku Ževrnji uputila otvoreno pismo u svezi makarskog kliničkog medicinsko-biokemijskog laboratorija, a odgovor je uslijedio već sljedeći dan.
Upravo je to bila i tema današnje novinske konferencije na kojoj je Hloverka Novak Srzić kao kandidatkinja za gradonačelnicu Makarske kazala kako je ministar Kujundžić iz nehata ili neznanja pokazao da nije upoznat sa problemom makarskpog laboratorija.
– Pozivam ministra Kujundžića da dođe u Makarsku i da zajedno idemo izvaditi krvu u 9.05 sati pa da vidimo kad će nam stići nalazi, poručila je javno Hloverka Novak Srzić najavljuujući da će jedan od prvih poteza kao buduće makarske gradonačelnice adekvatna zdravstvena zaštita u vidu bolnice sa specijalističkim ordinacijama, rodilište i drugi sadržaji prijeko potrebni za normalno funkcioniranje grada kakav je Makarska.
– Laboratorij nije trebao biti predizborna tema. Ovo uopće nije trebala biti tema jer se sve trebalo riješiti još u prosincu prošle godine. Bez laboratorija, bolnice, specijalističkih ordinacija nema ni turizma na ovim prostorima, upozorila je H. Novak Srzić. Prema njezinim riječima, zdravstveni turizam je jedan od strateških ciljeva u Makarskoj, no i HDZ-ove i SDP-ove uprave svojim nečinjenjem dopustile su ovakvo stanje.
– Ovo su povijesni izbori, građanke i građani Makarske imaju povijesnu priliku da izaberu alternativu dosadašnjim vlastima koje su Makarsku iz statusa grada uvele u status provincije. To je nedopustivo!, zaključila je Hloverka Novak Srzić.