Željko Šoša, zapovjednik JVP Grada Zadra i županijski vijećnik HDZ-a u listopadu ove godine završio je na dva dana u pritvoru, nakon što je optužen od strane 32-godišnje Maje Kačanić iz Zadra da ju je nakon prekida njihove veze počeo opsjedati i presretati na javnim mjestima.

Cijela priča kulminirala je sredinom listopada kada je Željko Šoša svoju bivšu tajnicu navodno pozvao u ured i zatočio. Nakon što je 32-godišnjakinja konačno napustila Šošin ured, prijavila ga je policiji, te je zapovjednik JVP-a uhićen i ispitan. Nakon dva dana kriminalističke obrade Šoša je pušten kući s kaznenom prijavom koja je protiv njega podignuta u Policijskoj upravi zadarskoj. Kako ekskluzivno doznaje redakcija portala ZDNews.hr, oštećena 32-godišnjakinja promijenila je svoj iskaz i sad je ona ta koja se javno ispričava Šoši. U kontakt s bivšom djelatnicom VOX-a  stupili smo u popodnevnim satima. Iako nevoljko, Maja Kačanić je pristala na ekskluzivni razgovor za naš ZDNews.hr. – Došlo je do nekakve svađe među nama, ja sam napravila što sam napravila, otišla sam na policiju i sve prijavila. Žao mi je što je do ovoga došlo i koristim ovu priliku da se preko vašeg portala ispričam javno gospodinu Šoši radi svih neugodnosti u koje je upao radi mog nepromišljenog ponašanja. Ono što mi je žao i što je činjenica je to da se u sve ovo umiješala politika – kazala je uvodno Kačanić.

U kojem smislu politika?

– U smislu da je gospodin Šoša javna i zanimljiva osoba i da su u tijeku bili izbori. Mislim da je svima bilo u interesu da se tako i tako piše o tome. Mislim da se s cijelom pričom trebalo prestati s obzirom na materijale i iskaze koje Općinsko državno odvjetništvo ima.

Ali, vi ste ta koja je gospodina Šošu prijavila da vas je zatočio i maltretirao, zar ne?

– Jesam i to sam učinila iz revolta. Iskreno mi je žao zbog svega što se dogodilo. O čemu se konkretno radilo ne bih govorila jer se radi o našim privatnim stvarima. To se nije smjelo i trebalo dogoditi. Svoj iskaz sam dala i kasnije opovrgla.

Znate li da s ovim ulazite u zonu gdje sada netko vas može tužiti radi lažnog prijavljivanja? Niste li vi policiji predali dokaze s kojima ste tvrdili da vas je gospodin Šoša zlostavljao i zatočio?

– Jesam, ali ne mora svaki materijalni dokaz koji je predan biti točan i istinit. Ja s ovim ulazim u sivu zovu i svjesna sam svega što sam napravila i iskreno mi je žao. Ako će me netko tužiti, što mogu, stojim iza svoje izjave u kojoj sam rekla da sam sve izmislila radi revolta i iskreno se kajem radi svega. Spremna sam nositi se s posljedicama koje bi mogle proizaći iz svega toga.

Dodajmo ovome podatak kako je navodno sudac istrage Boris Radman prije nekoliko dana obustavio postupak istrage protiv Šoše, dok će pravo žalbe na tu odluku imati Općinsko državno odvjetništvo koje je u priopćenju za ZDNews.hr kazalo kako se u slučaju Šoša još uvijek provode istražne radnje. Sam Šoša, koji se našao u centru skandala za ZDNews.hr kazao je kako od prvog dana tvrdi da nije nikoga zatočio ni zlostavljao. Dodao je kako mu je drago radi činjenice da je Kačanić odlučila odbaciti prijavu protiv njega.
– Gospođa je priznala da je bila revoltirana radi naših privatnih razmirica i meni je, unatoč svemu što sam prošao, drago da je ona postupila ljudski i moralno. Drago mi je da je prilikom opovrgavanja svog prvog iskaza priznala da je govorila nešto što nije točno. Iskreno se nadam da je neće dalje goniti država. Hoće li se Općinsko državno odvjetništvo žaliti ne znam, ali mislim da za tim nema nikakve potrebe zato što je konačno cijela istina izašla vani. Gospođa Kačanić mi se ispričala i ja sam tu ispriku prihvatio. Mislim da je vrijeme da ova priča konačno završi – kazao je Šoša u ekskluzivnom razgovoru za ZDNews.hr. A što će se uistinu dogoditi i koji su daljnji koraci Općinskog državnog odvjetništva, odnosno u koju od dvije verzije priče Maje Kačanić će povjerovati, ostaje nam za vidjeti. (zdnews.hr)

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime