Priču o uhljebima nastavljamo s prezimenima prezimena koja su „dužna“ stranačkom vrhu, a među njima se posebno ističe Vranješ

Mario Vranješ – od “običnog”člana HDZ -a do osobe bez koje se ne može sastaviti lista za lokalne izbore. Ono što mu zamjera istinsko HDZ-ovo članstvo, je da mu je u nastanku države početkom 90- tih, otac osnivao POKRET ZA JUGOSLAVIJU.

Uz sve privilegije, koje uživa kao i EX poštar Pavlinović na Zelenci, Vranješ se ipak našao na listi i 2021. Zaposlen, a gdje drugo nego u Biokovci, od „pomoćnog“ do „glavnog“ kuhara, put je bio trnovit. Ono što ga krasi je lojalnost, strpljivost, i za razliku od klasičnih uhljeba, svoju plaću zaradi.

Jelena Vranješ – nema je na listi, nije aktivna u članstvu HDZ-a, iz izvora bliskih mladoj dami, niti nije glasala za HDZ (do 2017.). Tko je u stvari ona, osim što se preziva Vranješ? Sestra je od sve prisutnog, sada bivšeg, dogradonačelnika Joze Vranješa, tehničkog direktora Vodovoda. Zaposlena je u računovodstvu pri gradu Makarskoj. Ne bi je nitko ni spomenuo da je zaposlena regularno, i bez posredovanja mlađeg brata, u naponu političke snage.

Joze Vranješ – suprug od Dragice (rođ. Roščić) i svojevrsni projekt svog punca Joska Roščića. Iako Makarska nije mala bara kao Baška Voda, uspjeli su u prvoj fazi, uhljebit Jozu u Vodovod. Upućeni tvrde da su njegove aspiracije bile da bude novi gradonačelnik. S obzirom da je HDZ u slobodnom padu, i da gubi izbore, Joze se mudro povukao, niti uvjetuje visoko mjesto na listi na Gradsko vijeće. Afere koje se vežu za Jozu tek će isplivati, od 20-ak milijuna kuna koje su „upucane“ u Zelenku, najveći prst u oko je sanacija opasnog križanja, (struka se nije poštovala, a premjestio je i spomenik Kobcima). Zanimljiv je oko obližnje novogradnje koja nije imala pristup parceli.

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime