Ovih dana u zadarskoj Gradskoj upravi vlada čudna atmosfera. Mnogi se zaposlenici, pogotovo oni više rangirani sumnjičavo pogledavaju, dobar dio službenika je poprilično oprezan.

Odakle cure informacije koje neovisni zadarski portali www.mega-media.hr, www.zdnews.hr i www.zadardanas.hr već tjednima objavljuju, pitanje je kojim se bave mnogi; od gradonačelnika Božidara Kalmete pa do brojnih tajnica po gradskim uredima.
– Neki od najstarijih zaposlenika Gradske uprave su zaboravili na projekt Sv. Klementa kao i na detalje rušenja starog autobusnog kolodvora i brojne druge detalje koje možemo pronaći na dijelu zadarskih portala. Moram priznati da je nekima to ugodno, a nekima poprilično neugodno iznenađenje, kazao nam je jedan pročelnik u Gradu Zadru.
Podsjećamo, u posljednjih nekoliko tjedana, došli smo u posjed više stotina stranica vezanih uz rad Grada Zadra za koje su mnogi mislili da su uništeni, bačeni ili sklonjeni daleko od očiju javnosti. Zahvaljujući dijelu savjesnih građana, prije svega lokalpatriota, mnoge kompromitirajuće informacije i važni dokumenti ostali su sačuvani, a to poprilično muči gradske oce. Naćulili su uši, pustili glas, nekima čak i zaprijetili da će odavanjem informacija ostati bez posla, no istinu se, očito, ne može zaustaviti. Mnogi bi od naših informatora željeli izaći ispred zavjese anonimnosti, ali poučeni iskustvima hrvatskih zviždača kojima su njihovi poslodavci uništili živote nakon što su medijima odali važne informacije, do daljnjega ostaju u tajnosti. Ono što najviše muči gradske oce jest pitanje koliko toga će se još objaviti u narednom razdoblju. Ovo je tek početak, toliko im možemo obećati, a naše čitatelje pozivamo da nam se anonimno slobodno jave ukoliko imaju važne informacije o korupciji ili kriminalu u našem Zadru. Ako to mogu potkrijepiti dokumentima, nitko sretniji od nas. Redakcijski mail je redakcija@mega-media.hr