U opširnom tekstu na portalu 057info.hr, Ferdinand Perinović obrušio se na sutkinju zadarskog Općinskog suda Ivu Lovrin, njezinu majku Anu Lovrin, gradonačelnika Božidara Kalmetu, Borisa Škulića, predsjednicu zadarskog Trgovačkog suda Ardenu Bajlo, njezina brata i odvjetnika Franka Koltara i stečajnog upravitelja Edvina Šimunova!

Iako je tekst trebao biti o stotoj obljetnici atentata na prestolonasljednika Franju Ferdinanda, Perinović je iskoristio priliku da prokomentira sudski postupak u kojem mu se sudilo za određene nezakonitosti u vrijeme dok je bio direktor Narodnog lista. Teško optužujući sutkinju Ivu Lovrin za falsificiranje određenih podataka, Perinović uvjerava zadarsku javnost kako je to navodno učinila zbog vlastite majke, Ane Lovrin koja je, eto, navodno s Božidarom Kalmetom  i Davorom Arasom svojedobno pregovarala o kupnji Narodnog lista s Borisom Škulićem.

Nadalje Perinović proziva Ardenu Bajlo za namjernu likvidaciju Zadarske tiskare uz pomoć vlastitog brata i poznatog zadarskog odvjetnika Franka Kotlara, a stečajnog upravitelja tiskare Edvina Šimunova i sudsku vještakinju Anku Jagić poziva na odgovornost i domeće kako je lokalna korupcija najveći problem!
Bit će zanimljivo pratiti daljnji tijek događaja obzirom na vrlo teške optužbe na koje će vjerojatno reagirati odvjetništvo, zadarski Općinski sud, ali i svi ostali prozvani od strane Ferdinanda Perinovića. Za očekivati je da će odvjetništvo već u ponedjeljak kontaktirati Perinovića da podastrije dokaze o korupciji i falsificiranju podataka na zadarskom Općinskom sudu.
Evo i prvih reakcija na objavljeni tekst: – Ferdinand Perinović iznio je niz neutemeljenih optužbi na račun zadarskih sutkinja koje časno obavljaju svoj posao, kazao je za naš portal jedan od prozvanih.
-Perinović će svoje optužbe morati dokazati na sudu, a ako se one pokažu netočnima, onda ga čeka nekoliko sudskih postupaka zbog mogućih kaznenih djela protiv časti i ugleda, iznošenja osobnih i obiteljskih prilika, kazao nam je izvor sa zadarskog suda.
–  Nevjerojatno da Perinović u prvi plan oko prodaje Narodnog lista stavlja Anu Lovrin i Božidara Kalmetu. Naime, te 1994. godine, Kalmeta je bio tek zamjenik tadašnjem zadarskom gradonačelniku Dušku Kučini, a Ana Lovrin dolazi u Gradsku upravu koju godinu kasnije. Mislim da je Perinović malo pobrkao lončiće, kazao nam je jedan od naših sugovornika.