Prije nekoliko mjeseci portal Megamedia iscrpno je informirao o dr. Josipu Podobniku, sudskom vještaku psihijatrijske struke zbog čijih postupaka su se pobunili mnogi roditelji

Naime, upravo je dr. Josip Podobnik vještačio u sudskim postupcima dodjeljivanja skrbništva jednom od roditelja nakon brakorazvodnih parnica. Samom svjedočenju na sudu odnosno nalazima koje je dr. Podobnik dostavljao nadležnim sudovima prethodili su vrlo stresni susreti s očevima i majkama. Neka od mučnih svjedočanstava smo i objavili. Na temelju Podobnikovih vještačenja, sudovi su dodjeljivali djecu roditeljima, no postoji opravdana sumnja u ispravnost takvih sudskih odluka.

Portal Megamedia prvi je u siječnju ove godine objavio članak u kojem smo otkrili da je Hrvatska liječnička komora kaznila dr. Podobnika zbog nalaza vještačenja u kojem je iznio čitav niz neutemeljenih kvalifikacija o jednom ocu iz Zagreba s kojim se nikad nije ni vidio ni čuo!

Temeljem takvog nalaza dr. Podobnika, otac djeteta nije mogao dobiti skrbništvo. Nakon što smo objavili i svjedočenja drugih roditelja, javio nam se odvjetnik Albert Podobnik koji nam je poslao nekoliko ispravaka informacija, a koje smo u skladu sa Zakonom o medijima i objavili. Međutim, Albert Podobnik, odvjetnik Josip Podobnika od nas je tražio uklanjanje svih članaka o svom klijentu pod prijetnjom tužbama. Na to, naravno, nismo pristali. Potom je krenuo sa serijom novih dopisa obogaćenih prijetnjama tužbama, kaznenim progonom tražeći od nas uklanjanje fotografija dr. Josipa Podobnika. Naravno, ni na to nismo pristali.

U očekivanju tužbi Alberta Podobnika i njegovog klijenta Josipa Podobnika, portal Megamedia nastavit će sa objavljivanjem činjenica iz suspektnih vještačenja kao i svjedočanstava očeva i majki koji iznose brojne detalje uznemirujućih susreta sa ovim psihijatrom. U ovom trenutku imamo potvrdu gotovo 50 roditelja iz cijele Hrvatske koji su spremni svjedočiti u eventualnom sudskom postupku, a sudu će priložiti i brojne materijalne dokaze u vidu fotografija, audio snimki i opširne dokumentacije.

U međuvremenu je dr. Josipa Podobnika prokazao i tjednik Nacional i to u dva navrata.

Ne samo to. O radnjama dr. Josipa Podobnika su informirani u Ministarstvu pravosuđa i uprave, Vladi RH, USKOK-u, Ministarstvu unutarnjih poslova, Uredu Predsjednika i mnogim drugim institucijama. Hoće li dr. Podobnik odgovarati za svoje postupke?

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime