U politici kod Hrvata uvijek isti ciklus političkih sila koje odbacuju pojedince i stranke od središta realnih političkih kretanja. Trenutna događanja na takozvanoj desnici su takova, gdje nakon ekstremnih kretanja u desno naprave cijeli krug i završe u lijevom spektru političkih okolnosti

Centrifugalne političke sile, osobito bivših komunista, suradnika jugoslavenskih tajnih službi još uvijek su toliko jake, da jedan broj pravaša ide toliko ekstremno desno i uslijed centifugalnih sila komunizma, završe u lijevo. Pravaši pamte izjavu Milorada Pupovca, koji preko televizijskih ekrana poručuje pravašu Danijelu Srbu: “Jadni Danijel i ne zna da mu je stranku napravila UDBA ?! Pravaši ističu kako je prvi kamp za obuku HOS-ovaca bio na Žumberku, odnosno Žumberačkom gorju, na samoj granici sa Slovenijom. Streljivo i oružje bili su na slovenskoj, a kuhinja i smještaj na hrvatskoj strani. Dobroslav Paraga je u to vrijeme bio predsjednik stranke. U Zagrebu, u Starčevićevom domu bilo je sjedište ratnog stožera HOS-a.

Franjo Tuđman je često isticao:

“Ne zanemarujem HOS. Meni je jasno da je među tim mladićima bilo i hrvatskih fanatika, hrvatskih ljudi koji su imali hrvatske ideale, ali je začuđujuće kako nasjedaju onima koji im oblače crne košulje i fašističke oznake iz izgubljenog Drugog svjetskog rata. Što bi bilo od Njemačke da se nastavila na smeđekošuljaškim i crnokošuljaškim tradicijama? To je bila jedna od glavnih smetnji za međunarodno priznanje Hrvatske, to je nešto što svijet ne može prihvatiti, jer današnji svijet se gradi na načelima antifašističke koalicije, traži se demokratski poredak”.

Što političke sile u određenom trenutku mogu napraviti čovjeku, svjedoči ljubav Ljube Ćesića Rojsa i Stjepana Mesića, prigodom inauguracije Mesića na Markovu trgu u Zagrebu. Tuđmanov slučajni general Ljubo završio je u zagrljaju s krivokletnikom Stjepanom. Moć političkih sila i njihov ciklus možemo primjetiti u javnim televizijskim istupima Ljube Ćesića Rojsa, u kojima podržava Jugoslavena i ćiriličara Čovića. Nije za zanemariti ni ekstremno lijevi svjetonazor Dragana Čovića, koji kao SKOJ-evac, kasnije UJDI-jevac, završava kao lider HDZ BiH, kojega podržava Ćesić i njemu slični desničari. Ukoliko u kontekst političkih sila stavimo Dobroslava Paragu, Ljubu Ćesića i Dragana Čovića, dobiti ćemo miks ciklusa sila, akceleracije koje vremenom mijenjaju brzine njihovih uspona i padova. Dobroslav Paraga je svojom politkom načinio veliku štetu mladoj hrvatskoj državi. Po navodima Pupovca stranku mu je napravila UDBA. Ljubo Ćesić, u ratnom vihoru navodno se odškolovao, opismenio i danas on sve zna, ali ništa ne razumije. Dragan Čović je uz centifugalne i centripetalne političke sile bio izložen velikim političkim turbulencijama, koje imaju tragikomične posljedice za njega i njegove sljedbenike iz UJDI-ja i HDZ-a BiH. Velika je vjerojatnoća kako su Paraga, Dragan i Ljubo pod dugogodišnjim posttraumatskim stresnim poremećajem, koji se manifestira psihičkim posljedicama uslijed izlaganja doživljajima. Paragi nije bilo lako čuti Tuđmanovu tezu, o šteti koju čini Republici Hrvatskoj sa svojim sljedbenicima, Dragan je izložen dugogodišnjem prikrivanju svojih činjenja kao Jugoslavena i nečinjenja kao Hrvata. Sudjelujući u Velikosrpskoj agresiji kao predsjednik Radničkog savjeta Vazduhoplovne industrije SOKO Mostar, nakon toga sudjeluje u pljački Sokolove imovine, prvi puta kao Jugoslaven, a drugi puta kao Hrvat.

Ljubo Ćesić nakon zagrljaja Stjepana Mesića biva ozračen. Ljubina karma, kao ponovno rođenje nakon zagrljaja, uzročno je posljedična veza njegova današnjeg stanja i ponašanja. Ljubin karakter i kvaliteta života nakon guljenja krumpira za mali dio iz lepeze počinjenog kriminala, uzima maha. Objavio Ljubo na portalu HOP svoje pismo Tuđmanu iz 1998. godine, kojim je pobrojao Hrvate koji su surađivali sa srpskim zločincima?! Slično pismo Tuđmanu napisao je i Ivić Pašalić 1998. godine. Stjepan je selektivno obljavljivao transkripte razgovora dr. Franje Tuđmana sa suradnicima. Zanimljivo je kako ne postoji snimljeni razgovor kamiondžije Ljube s predsjednikom Tuđmanom. Ljubo tvrdi kako je pisao, a nije razgovarao. Portal www.mega.media.hr objavio je  Feljton-Tamna strana HDZ (4), koji često motivira Ljubu Ćesića na objavu pisama koje mu je najvjerojatnije pisao suspendirani savjetnik predsjednice Kolinde Grabar Kitarević, izvijesni Galić, ili iznese neku klevetu protiv visokih časnika HV-a, koji tvrde kako je Ljubo, slučajni general, kao kaminondžija, logističar zalutao na Čelebiće – Livno i počinio životnu grješku sa zarobljenicima …?!

Pitamo se što bi bilo s Ljubom kada bi nadležne službe izvršile uvid u ratni Dnevnik postrojbe koja je u tom trenutku bila na položajima Čelebiću-Livnu?  

Stipe Mesić, za nevjestu Slavena Letice, kao kandidatkinju za predsjednicu Republike Hrvatske navodi: “Zvijezda je rođena“! Na desnici usljed prirodnog pobačaja, ili bolje rečeno centrifugalnih sila komunizma 2006. rodila se zvijezda koja je bljesnula i nestala. Radi se o piskaralu Josipu Jurčeviću, koji često zna biti potpora Mesićeva kamiondžije Ćesića, a kojega je 2006. godine u orbitu centrifugalnih sila ustašluka i komunizma izbacila novinarka Jasna Babić. U tekstu Slobodne Dalmacije nadnevka 14. siječnja 2006. godine, piše Jasna kako je Jurčević dragovoljac, zanemarujući Jurčevićevu neuspješnu agresiju na Javno sklonište, pokušaje zauzimanja gradskih nekretnina na Trgu hrvatskih velikana broj 11. Mobilizacija Pasata 1992. Godine od bojnika Jurčevića, sankcionirana je od brigadira Mijatovića demobilizacijom Pasata i samog Jurčevića u paketu 1. srpnja 1992. godine.

Bojovnik Jurčević, kamiondžija Ćesić i Jugoslaven Čović za vrijeme Domovinskoga rata nisu viđeni s oružjem u ruci. Ukoliko netko ima sliku Ljube, ili mu brata Ljudine s puškom u ruci, neka pošalje uredništvu portala www.mega-media.hr , rado ćemo ju objaviti? Za Paragu tvrde kako je imao oružje KOS-a.

Ovisni portal Hrvatskoga otpada, objavljuje: “Danas udar u HSP-u, HDZ-ovci upadaju u prostorije i mjenjaju brave”. Izvor su navodni hrvatski pravaši, a potpisnik teksta je zet Dobroslava Parage, notorni Dražen Keleminec. Ajd sad vi ostanite pametni pa zaključite, koje sile gone Paragina zeta Keleminca, kamiondžiju Ljubu, bojnika Jurčevića, Jugoslovena u HDZ-u Čovića, Pupovca  u Vladi RH Milorada, centrifugalne-komunističke, ili centripetalne-ustaške?!

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime