Vrgorački HDZ poslao je medijima priopćenje vezano uz  obnovu igrališta u Podprologu kao jedno od obećanja Ante Pranića uoči izbora za vijeća mjesnih odbora

U tom mjestu, izbore je dobio HDZ, a u toj stranci tvrde da od obećanja o obnovljenom igralištu neće biti ništa. Njihovo priopćenje objavljujemo u cijelosti:
„Nakon što smo pozvali gradonačelnika, 27.01., preko naših stranica, da ispuni obećanje koje je dao još 2016.g, nadali smo se kako će isto i ispuniti jer su to mještani Podprologa trebali dobiti potpuno novo igralište za vrijeme mandata gradonačelnika Rudolfa Grljušića a isto je bilo i predviđeno proračunom kojeg, tada, Nezavisna lista mladih, SDP i HNS-nisu podržali.

Dva dana prije održavanja izbora za vijeća mjesnih zajednica, a dan pred samu predizbornu šutnju i sam dogradonačelnik Grada Vrgorca Mile Herceg objavio je fotografiju gdje je vidljivo da se sprema obnova igrališta, a to je i potvrdio kroz sami tekst objave-teren se čistio, a i stigao je stroj kojim bi se trebalo asfaltirati igralište.

Unatoč tome što se ta situacija željela iskoristiti u izbornu promidžbu u mjestu koje slovi za “HDZ-ovu utvrdu”-a što samim rezultatima na izborima i potvrđuje, nismo ni na kakav način imali namjeru opstruirati obnovu igrališta jer smo svjesni činjenice kako je upravo to igralište mjesto gdje se igraju oni najbitniji i najosjetljiviji članovi društva-a to su djeca. Poglavito iz razloga što se veliki broj naseljenih kuća nalazi uz samu glavnu prometnicu koja vodi do graničnog prijelaza, pa kretanje djece bez nadzora uz prometnicu može ugroziti sigurnost njihovih života-što je apsolutno nedopustivo.

Jučer, rano ujutro, kontaktirali su nas mještani i novi predsjednik MO Podprolog-Marko Jelavić (HDZ), kako je odveden stroj koji se tu nalazio 10 dana te izrazio sumnju da će se krenuti s obnovom igrališta.

Kasnije smo došli i u posjed videozapisa koji to i potvrđuje a kojeg vam dostavljamo u prilogu.

Na kraju, svim mještanima Podprologa a i cijeloj našoj gradskoj ogranizaciji se nameće pitanje zašto je to tako. Mogući, a i jedini izgledni razlog je upravo, ranije navedeni, poraz kandidacijske liste Nezavisne liste mladih, čiji je predsjednik Ante Pranić.

Smatramo kako je ovakvo postupanje nepravedno i neprofesionalno. Smatramo kako su svi mještani Vrgorca jednaki te da ih se ne smije etiketirati prema stranačkoj pripadnosti- što smo imali priliku više puta svjedočiti u bliskoj prošlosti. Počevši sa otpuštanjem velikog broja djelatnika iz gradskih poduzeća koji su bliski HDZ-u i dovođenjem na ta mjesta ljudi koji su na ovim, nedavno provedenim, izborima bili kandidati za vijeća mjesnih odbora, pa sve do prijetnji i šikaniranja na radnim mjestima pojedinih članova naše stranke.

Za kraj, želimo poručiti svim mještanima Podprologa da će se naša organizacija zauzeti i svim snagama nastojati ispuniti obećanje koje gradonačelnik daje skoro 3 godine i kako će se njihova djeca bezbrižno igrati na novom, obnovljenom igralištu!“.

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime