Koliko je grad Benkovac dužan odvjetniku Luki Mrkiću; 603.800,00 kn ili 233.150,00 kn?

0

Jedan od najplaćenijih odvjetnika u Zadru svakako je Luka Mrkić. Od gradova, općina i povezanih ustanova i trgovačkih društava uspio je namaknuti milijunske iznose na račun trivijalnih sudskih postupaka ostvarenja naknade za pravo puta za nekretnine u vlasništvu ili pod upravom općine/grada od strane operatora javnih komunikacijskih mreža

Istraživački tim portala Megamedia već neko vrijeme istražuje kako je Luka Mrkić dobio na stotine punomoći za zastupanje, a posebno intrigira neobična suradnja s Gradom Biogradom gdje je u relativno kratkom vremenu ovaj odvjetnik fakturirao gotovo 1,5 milijuna kuna. Pored toga je i poslovno povezan s gradonačelnikom Biograda Ivanom Knezom, kupovao je i gradska zemljišta , no detaljnije u sljedećem nastavku.

Kako bi zaokružili priču o Gradu Benkovcu, podsjećamo da smo u posjedu Ugovora o zastupanju između Luke Mrkića i Grada Benkovca kao i zbunjujućeg Sporazuma. Na račun zastupanja i ova dva dokumenta, Luka Mrkić je, prema analitičkoj kartici, isporučio račune za svoje usluge u ukupnom iznosu 603.800,00 kn. Prema analitičkoj kartici koju nam je dostavila službena osoba Grada Benkovca, polovica tog iznosa tj. 301.900,00 kn je isplaćeno.

Iz Grada Benkovca dobili smo računovodstvene podatke prema kojima je na dan 6.prosinca 2022.godine odvjetnik Luka Mrkić ukupno potraživao 603.800,00 kn od čega mu je isplaćena polovica tog iznosa – 301.900,00 kn

Bilo je to početkom prosinca prošle godine. Krajem siječnja ove godine nastavljamo s istraživanjem i dolazimo do potpuno drugačije analitičke kartice koju također dobivamo od službene osobe u Gradu Benkovcu prema kojoj je ukupan iznos za zastupanje odvjetnika Luke Mrkića bitno manji odnosno 233.150,00 kuna?! Prema službenim informacijama iz Grada Benkovca, 233,150,00 kuna je isplaćeno na račun odvjetnika Mrkića i sve su, citiramo ugovorne obaveze podmirene.

Nepuna dva mjeseca nakon što smo dobili prvu računovodstvenu karticu, na dan 23.siječnja 2023.godine u Gradu Benkovcu tvrde da je ukupan dug prema odvjetniku Luki Mrkiću 233.150,00 kn i da je u cijelosti podmiren. Što je sa ostatkom od 370.650,00 kn?!

Uspoređujući dvije računovodstvene kartice, čini se da zbunjujućeg Sporazuma više nema, pa tako se više ne radi o iznosu od 603.800,00 kn! Kako je moguće da Grad Benkovac u manje od dva mjeseca izda dvije računovodstvene kartice pa je na jednoj dug odvjetniku Luki Mrkiću gotovo tri puta veći nego na drugoj koju smo dobili prije nekoliko dana? Kojem dokumentu vjerovati? Prvoj ili drugoj analitičkoj kartici? Mogu li obje biti vjerodostojne ili je možda neka od njih prepravljana? Sve su to pitanja na koja ćemo pokušati dobiti odgovore od benkovačkih gradskih vlasti, a o čemu će, u konačnici ovisiti, hoće li se za ovaj slučaj zainteresirati i USKOK. (NASTAVLJA SE…)

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime